16 yaşındaki Filistinli gencin öldürülmesi İsrail yönetiminden büyük tepki aldı

Çarşamba günü meydana gelen olayda Muhammed Abu Khdeir adlı 16 yaşındaki Filistinli bir genç Kudüs şehrine yakın ormanlık bölgede ölü olarak bulunmuştu.

Dünya
3 Temmuz 2014 Perşembe

 İsrail polisi, olayın öldürülen İsrailli gençlerin intikamı ile ilgili olup olmadığını halen araştırıyor.

Filistinli gencin öldürülmesi Başbakan Netanyahu dahil, İsrail’in sağcı ve solcu politikacıları tarafından kınandı.

Başbakan Netanyahu ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptığı telefon konuşmasında faillerin bulunması için  gereken her şeyin yapılacağını, soruşturmayı bizzat takip edeceğini belirtti.

Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat da basına yaptığı  açıklamada, cinayeti iğrenç bir barbarlık  olarak niteledi ve İsrail güvenlik güçlerinin bunu yapanları en kısa zamanda adaletin önüne çıkaracağına dair inancının tam olduğunu belirtti.

Adalet Bakanı Tzipi Livni de Twitter sayfasına, “Filistinli gencin öldürülmesi şok edici bir hadisedir, kınanmalıdır, bunu yapanlara sıfır tolerans gösterilmeli” şeklinde yazdı.

Hükümetin sağcı bakanlarından Uri Ariel de Twitter hesabından cinayeti kınadı. Ariel şöyle yazdı: “Arap genci öldürüp cesedini yakanlar, iğrenç bir suç işlemiştir. Polis bunu yapanları en kısa zamanda bulmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamalıdır.” 

Olayı duyan ve kaçırılarak öldürülen üç İsrailli gençten Naftali Frenkel’in amcası olan Yishai Frenkel basına yaptığı açıklamada ise şöyle konuştu: “Arap kanı ile Yahudi kanı arasında fark yoktur, cinayet cinayettir.”

Filistinli gencin neden cinayete kurban gittiği konusunda halen kesin bir bilgi elde edilmiş değil.