Çocuk kaçıranların kimlikleri açıklandı: Marvan Kavaşmeh ve Amar Abu İsa

İsrail güvenlik güçleri 12 Haziran’da Batı Şeria’da üç İsrailli çocuğu kaçıran teröristlerin kimliklerini açıkladı. İsrail vatandaşlarının güvenliğinden sorumlu Şin Bet basına yaptığı açıklamada, Hamas üyesi olan Marvan Kavaşmeh ve Amar Abu İsa’nın çocukları kaçıran kişiler olduğunu belirtti.

Dünya
27 Haziran 2014 Cuma

29 ve 32 yaşında olan her iki terörist de daha evvel çeşitli suçlardan tutuklanıp hapis yatmış kişiler.

Yapılan soruşturmada 2010 yılında Kavaşmeh’in bizzat kendi ağzından Hamas’ın askeri kanadının üyesi olduğunu ispatlayan kanıtlara ulaşılırken, diğer terörist İsa’nın 2005 ile 2007 arasında bir çok defa tutuklandığı ortaya çıkarıldı. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu kaçırılma olayının gerçekleştiği 12 Haziran tarihinden daha 24 saat geçmeden çocukları kaçıranların Hamas olduğunu açıklamıştı.

Ancak İsrail güvenlik güçleri her iki teröristin kimliğini, hali hazırda devam eden operasyonların başarısını engellememek için açıklamayı geciktirdiler. 

İsrail hükümeti, teröristlerin kimliklerini ve Hamas örgütü ile olan direkt ilişkilerini dünya kamuoyunun gözleri önüne serdikten hemen sonra Filistin Lideri Mahmud Abbas’tan Hamas ile kurduğu Birlik Hükümeti’ni derhal fes etmesini istedi.

Netanyahu şöyle konuştu: “Şimdi Abbas’tan beklediğim, çocuk kaçıran, her açıklamasında İsrail’i haritadan sileceğini belirten terör örgütü Hamas ile tüm anlaşmalarını fes etmesidir.”