Minix’te yaz okulu başladı

Toplum
23 Haziran 2014 Pazartesi

Suadiye Minix Anaokulu yaz okulunun ilk günü Saint Joseph Fransız Lisesi Doğa Bilimleri Merkezi’ne gidildi. Hayvanlar incelendi. Değişik yöntemlerle korunan canlı türleri  hakkında bilgi  paylaşımında bulunuldu. Tüm çocuklara Nina’nın Gemisi adlı bir kitap hediye edildi.

Havanın ısınması ile Balıkadamlar Su Sporları Kulübü’nde derslere başlayan öğrencilerden büyük gruplar atlama ve kulaç üzerine yoğunlaşırken küçük gruplar ise bacak kaslarını geliştirme, suyun üstünde boardla yüzme ve atlama üzerine denemeler yaptılar. İlk gün alıştırma olarak çok keyif alan çocuklar neşe ile öğlen yemeği için okula döndüler.

Minix yaz okulunda salı, çarşamba ve perşembe  günleri yüzme, golf, satranç, cuma günleri ise binicilik ve badminton  derslerine yer veriliyor. Gezi ve doğa etkinlikler ile de önemli bir gün olan pazartesi ise basketbol, futbol masa tenisi ve temalı drama çalışmaları yapılıyor.  Her gün yapılan sanatsal çalışmalarından salsa ilk haftanın favorisi oldu. Mr. Fernando ile sürekli İngilizce konuşan büyük grupları hayranlıkla izleyen küçükler de cesaretle İngilizce konuşmaya özen göstermeye başladılar.