ABD Büyükelçisi’nden veda ziyareti

Toplum
25 Haziran 2014 Çarşamba

Ülkemizdeki görev dönemini tamamlayan ABD  Büyükelçisi Francis J. Ricciardone Jr. veda ziyaretleri kapsamında İstanbul’a gelerek 20 Haziran Cuma günü Hahambaşılığa bir ziyaret gerçekleştirdi.

Beraberinde eşi Mrs. Ricciardone, ABD İstanbul Başkonsolosu ve eşi ile Hahambaşılığa gelen büyükelçi başta Rav İsak Haleva olmak üzere geçmiş dönem Cemaat Başkanı Sami Herman, TMC Genel Koordinatörü Deniz Saporta ve Hahambaşılık Dışişleri Müşaviri Adil Anjel tarafından karşılandı.

Görevde bulunduğu süre içinde kendisine gösterilen yakınlığa teşekkür ederek, Türkiye’den Temmuz başlarında ayrılacağını, ABD Dışişleri birimlerinden emekli olacağını ve Eylül ayından itibaren çalışma alanı Ortadoğu olan bir düşünce kuruluşunda görev alacağını bu nedenle de ailece  çok sevdikleri ve şahsen yakınlık beslediği Türkiye’yi sık sık ziyaret etme imkanı bulacağından memnun olduğunu belirtti.

Akıcı ve yetkin Türkçesiyle bölgedeki bilinen siyasal ve toplusal  çalkantılara karşın demokratik Türkiye’nin geleceğe yönelik olarak pek çok avantajlarının bulunduğunu ifade eden Ricciardone olumlu öngörülerini izah etti. Samimi ve dostça geçen görüşmeler her iki tarafın da karşılıklı olarak iyi dileklerini ifade etmeleriyle son buldu.