Türk-İsrail işbirliğinde eğitimde önemli adım

Bu hafta, 15 Türk akademisyen Yad Vaşem Müzesi’ndeki Uluslararası Holokost Araştırmaları Okulu’nda özel bir seminere katılıyor

Dünya
25 Haziran 2014 Çarşamba

Türk profesörler ve öğretim üyeleri için Kudüs’te bulunan Yad Vaşem Soykırım Müzesi’ndeki Uluslararası Holokost Araştırmaları Okulu tarafından düzenlenen Holokost eğitimi odaklı bir haftalık seminer hazırlandı. Alanında ilk olma özelliğini taşıyan seminer geçen ekim ayında Galatasaray Üniversitesi’nde yapılan eğitim konferansının devamı niteliğinde. Yıl sonuna doğru Türkiye’de Soykırım öğretimi konusunda somut projeler ortaya çıkması bekleniyor.

Yad Vaşem Müzesi ve Aladdin Projesi işbirliğince hazırlanan seminer aynı zamanda Uluslararası Holokost Anma İttifakı (The Internetional Holocaust Remembrance Alliance –IHRA) ve ICHEIC İnsani Yardım Fonu tarafından da destekleniyor.

Pazar günü başlayan programda 15 Türk akademisyen, detaylı müze gezileri, arşiv araştırmaları ile önde gelen tarihçilerle Holokost eğitimi, tarihi ve araştırması üzerine paneller gerçekleştirecek.

Müzenin Başkanı Avner Shalev faaliyete ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti getirerek, Müslüman dünyasında Türk toplumunun ağırlığını göz önünde bulundurarak, bu derece başarılı akademisyenlerin bu etkinliğe katılımının, ülke, din, dil ayrımı göz etmeksizin Holokost’a olan ilginin arttığının bir göstergesi olduğunu ve gelecekteki mücadelelerde çok yararlı olacağını ifade etti.

Aladdin Projesi Başkanı Anne Marie Revcolevschi ise Türkiye’nin dört bir tarafındaki üniversitelerden yüksek katılım karşısında çok mutlu olduğunu belirtti ve işbirliği sebebiyle Yad Vaşem’e teşekkür etti.