Hamas lideri Meşal İsrailli çocukları kaçıranları övdü

Üç İsrailli öğrencinin Batı Şeria’da evlerine giderken kaçırılmasından beri ilk defa olay ile ilgili bir açıklama yapan Hamas Lideri Halid Meşal, kaçırılmanın arkasında kimin olduğu konusunda bir bilgiye sahip olmadığını belirtirken, “Her kim yaptı ise onun önünde şapka çıkarmak gerek,” şeklinde konuştu.

Dünya 0 yorum
24 Haziran 2014 Salı

Hamas örgütünün bu olay ile ilgisi olmadığının altını çizen Meşal, İsrail’de hapis yatan Filistinli hükümlülerin de bir an evvel serbest kalması gerektiğini söyledi.

Hamas Lideri, El Cezire kanalına yaptığı açıklamada ayrıca, Filistin çevrelerinde ortaya çıkan ’Üç öğrenciyi Hamas’ı çökertmek için aslında İsrailliler kaçırdı’ şeklindeki komplo teorisini de kesinlikle reddettiğini belirtti.

Meşal şöyle konuştu: “İsrail’de hiçbir yüksek rütbeli yetkili böyle bir komploya bulaşarak İsrail’in güvenliğini ve güvenlik güçlerinin kamuoyundaki imajını riske atmaz.” 

El Cezire  muhabirinin kaçırma olayından bir ay evvel kendisinin Filistin TV’sinde İsraillileri kaçırılmasını tavsiye eden bir konuşma yaptığını hatırlatması üzerine Meşal,

Hamas’ın, kendisinin lideri olduğu ‘politik kanat’ ve ‘askeri kanat’ olarak iki bölümden oluştuğunu açıkladı.

 Meşal, her iki bölümün birbirinden bağımsız olduğunu belirterek askeri kanadın politik kanattan talimat almadığını söyledi.

 

 

 

1 Yorum