Suriye’den İsrail’e açılan ateş can aldı

Esad birlikleri Golan sınır bölgesinden İsrail’e son derece gelişmiş hedef bulma teknolojisine sahip Kornet tipi bir güdümlü füze attı.

Dünya
23 Haziran 2014 Pazartesi

Geçtiğimiz  pazar günü  olan olayda 13 yaşındaki Muhammed Karakara isimli  bir çocuk hayatını kaybederken aralarında çocuğun babasının da olduğu dört kişi yaralandı.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Ya’alon Suriye’den İsrail’e gelen anti-tank füzesinin hedef gözeterek atıldığını iddia etti ve olaydan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı sorumlu tuttu.

Muhammed’in ailesine başsağlığı dileklerini ileten Ya’alon,

konuşmasında, “İsrail, topraklarını ve üstünde yaşayan vatandaşlarını korumak için ortaya çıkan  her tehdidi anında yok edecektir” şeklinde son derece sert ifadeler kullandı.

Ya’alon’un açıklama yaptığı dakikalarda İsrail hava kuvvetlerine bağlı uçaklar Suriye semalarında belirerek Beşar Esad kuvvetlerinin Golan sınırında konuşlandığı bölgelere bomba yağdırdı.

İsrail ordusu basına  yaptığı açıklamada hava saldırısının hedefinin Esad güçlerinin bölgede bulunan komuta kontrol merkezi ve füze rampaları olduğunu belirtti.

Ordu sözcüsüne göre hedef alınan tüm tesisler imha edildi.

İsrail ordusu önce Muhammed’i öldüren Kornet anti-tank füzesine misilleme yaparak düşman bölgesine sadece top ateşi açtı ancak daha sonra İsrailli subaylar benzer saldırıların tekrar olabileceğini düşünerek füzenin atıldığı tüm tesisi havadan vurmaya karar verdi.