Üç İsrailli çocuğun teröristlerce kaçırılmasından bu yana İsrail’e 15 roket atıldı

İsrail ordusunun Batı Şeria’da kaçırılan çocukları arama operasyonu Hamas’ın bölgedeki altyapısını çökertirken Gazze’den İsrail’in güneyine devamlı roket atılıyor.

Dünya
20 Haziran 2014 Cuma

Atılan her roketten sonra İsrail uçakları da Gazze’de hedef olarak belirledikleri noktalara ateş açıyor.

Son olarak  geçtiğimiz perşembe sabahı Aşkelon şehrine atılan roketlere cevap olarak İsrail uçakları dün gece Gazze’deki roket rampalarını bombaladılar.

Bir roket imâlathanesinin hedef alındığı saldırıda Filistin kaynaklarına göre aralarında dört çocuk olan altı kişi hafif yaralandı.

Ancak İsrail ordusu subayları  roketlerin Hamas tarafından değil, ondan bağımsız olarak çalışan İslami Cihat tarafından ateşlendiğini Hamas’ın 2012’de İsrail ile yaptığı ateşkese uyduğunu belirtiyorlar.

Öte yandan Hamas yöneticileri çeşitli defalarda yaptıkları basın açıklamalarında İsrail’in kaçırılan Eyal Yifrach, Gil-Ad Shaer ve Naftali Frenkel’i bulmak için Batı Şeria’da yaptığı operasyonlarda Hamas’ı hedef aldığını dolayısı ile bu hareketin mutlaka bir misilleme ile karşılık bulacağını belirtmekten kaçınmıyorlar. 

Hamas, Filistin Özerk Yönetimi ile birlik hükümeti kurduğundan beri büyük bir baskı altında. 

Bir yanda FÖY’ün İsrail’e karşı silahlı mücadeleyi siyasi bir platforma çekmesi için yaptığı baskı, diğer yanda İsrail’in terör örgütü nitelediği örgütü çökertme operasyonları Hamas’ı köşeye sıkıştırmış durumda. 

İsrailli gazeteci Elior Levy, Yedioth Aharonot gazetesinde kaleme aldığı yorumunda  bu durumun İsrail ile Hamas arasında Gazze’de yeni bir çatışmaya neden olabileceğini iddia ediyor.