Bomonti’de İstanbul’un en gözde Kültür ve Yaşam Merkezi

Tamamı cam ile kaplı 34 kat üzerine kurulu etkileyici mimarisi, şık dekorasyonlu odaları, Türk ve dünya mutfağından seçkin lezzetleri sunan restoran ve barları nefes kesen Boğaz ve şehir manzaralarıyla, İstanbul’un yeni çekim noktası Hilton İstanbul Bomonti Oteli’nin Kongre ve Organizasyonlar Ziyafet Direktörü Barış Ağaçbüken ile görüştük

Roza KUTİEL Yaşam
15 Haziran 2014 Pazar

Bize otelinizi tanıtır mısınız? Hilton İstanbul Bomonti’nin konseptinden bahseder misiniz?

Hilton İstanbul Bomonti, Ocak ayında İstanbul’un en büyük otel ve konferans merkezi olarak hizmete girdi. 85’i süit olmak üzere 829 konuk odası ve 12 bin metrekarelik etkinlik alanıyla İstanbul’un turizm hacmini artırmayı hedefleyen Hilton İstanbul Bomonti, rakipsiz kapasitesi aracılığıyla, dünyanın en hızlı gelişen uluslararası konferans ve etkinlik merkezlerinden biri olan İstanbul’a Londra, Dubai ve Prag gibi şehirlerle rekabet etmek için gereken tüm desteği sağlıyor. Otel, kongre turizmi için en kullanışlı teknolojik yeniliklere ev sahipliği yapmanın yanı sıra düğün ve sosyal faaliyetler için ideal özellikler taşıyan kapalı salonlara ve açık teraslara sahip.

Otel içindeki mekânlardan bahseder misiniz?

Odalar ve Süitler

34 katlı otelin ödüllü GA Design of London firmasının imzasını taşıyan benzersiz tasarımı, her bir odada muhteşem bir Boğaz, şehir merkezi veya tarihi Bomonti Bira Fabrikası manzarası olması anlamına geliyor. 829 odanın her biri, standart olarak yerleştirilen yerden tavana pencereler sayesinde doğal ışıkla aydınlatılıyor.

Restoran ve Barlar

Hilton İstanbul Bomonti, yeme-içme yaklaşımıyla da şehrin en seçkin adresleri arasında yer alıyor. Otelin usta şef Yannis Manikis yönetimindeki ana restoranı The Globe, öğle yemeklerinde misafirlerine 4 canlı pişirme istasyonundan Tokyo Sushi, Western Grill Thai ve Turk mutfaklarından geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor. Akşam yemeklerindeyse konuklar her mevsim yenilenerek mevsime özel ürünlerle zenginleştirilen a-la-carte menüden diledikleri tercihi yapabiliyor. Yemeklerde yer alacak tüm ürünler, konuklara eşsiz bir lezzet deneyimi yaşatmak için dünyanın dört bir yanından özenle olarak seçiliyor.

Hilton İstanbul Bomonti’nin 34. katında yer alan rooftop bar Cloud 34 ise,  olağanüstü İstanbul manzarası, zengin barı, özel kokteylleri ve atıştırmalık lezzetleriyle şehrin en ilgi gören mekânları arasında… Cloud 34 özellikle ‘Bartender’s Garden’ konseptiyle sunulan kokteylleri ile öne çıkıyor. Yaratıcı barmenler tarafından taze otlar ile tatlandırılan bu kokteyller cin, votka ve tekila gibi içkilerle hazırlanıyor.

Eforea: Spa at Hilton

Hilton İstanbul Bomonti’nin ev sahipliği yaptığı Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en büyük eforea: spa at Hilton’ı, şehrin karmaşasından uzaklaşmak veya sevdikleriyle birlikte özel bir rahatlama deneyimi yaşamak isteyenlere sıra dışı imkânlar sunuyor. Üç kata ve 3.300 metrekarelik dev bir alana yayılan tesis içerisinde son teknoloji ürünü cihazlarla donatılmış 500 metrekarelik bir Fitness Center, sıcaklık ve su dengesi titizlikle denetlenen açık ve kapalı havuzlar, doğal ürünlerle donatılmış 14 uygulama odası, 3 geleneksel Türk hamamı, saunalar ve buhar odaları yer alıyor. Çiftler ve özel organizasyonlar içinse, VIP süitler rezerve edilebiliyor.

Otelde davet ve organizasyon gerçekleştirmek için kaç farklı salon mevcut? Salonların kapasitesi nedir?

Hilton kalitesi ve deneyimi aracılığıyla hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen çiftler, Grand Ballroom ve Crystal Ballroom arasında seçim yapabiliyor. 2371 metrekarelik alana ve 9 metrelik tavan yüksekliğine sahip Grand Ballroom, geniş fuayesi, ihtişamlı dekorasyonu ve gelişmiş teknolojik altyapısıyla 1800 kişiye kadar oturmalı düzende şık ve kusursuz bir düğün vaat ediyor. Doğal gün ışığı alan ve açık terasa doğrudan geçiş imkânı sunan 883 metrekarelik Crystal Ballroom da 600 kişilik kapasitesi ve göz alıcı dekorasyonuyla konuklarını ağırlıyor.

Düğün planlamasındaki katkılarınız nelerdir? Yeme içme ve mekân dışında düğünlere nasıl hizmetler sağlayabiliyorsunuz?

Hilton İstanbul Bomonti’nin yaratıcı düğün organizatörleri, en ince detayına kadar özenle planlanmış görkemli yemek davetlerinden leziz kokteyllerle renklendirilen teras partilerine, farklı istek ve talepleri karşılayan geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor.

Diğer yandan Eforea: Spa at Hilton da, çiftler için paketler sunuyor. Düğün günü öncesinde bekârlığa veda partisi düzenlemek isteyen gelin veya damat adayları, 10, 20 veya 30 kişilik gruplar için sunulan paketler aracılığıyla keyifli ve rahatlatıcı bir deneyim yaşıyor. 

En çok tercih edilen uygulamalar arasında yer alan ‘Gelin Hamamı’ kapsamında, gelin ile konuklar düğün gününde geleneksel hamam uygulamasını günümüzün en gelişmiş bakım olanaklarıyla buluşturan seçenekler arasında tercih yapabiliyor.

Uygulamayı tercih eden davetliler, önce zarif bir şekilde süslenmiş sauna ve buhar odalarını kullanıyor, ardındansa geline kese ve köpük masajı yapılırken, diğer davetliler Spa içerisindeki diledikleri alanlardan, içecek ikramları eşliğinde faydalanabiliyor. ‘Gelin Hamamı’ uygulaması, özel oryantal şovu ve farklı büfe seçenekleriyle de zenginleştirilebiliyor.

“Çiftlere Özel Romantik Spa Paketi” kapsamında, gelin ve damat düğünün ertesi günü kendilerine sunulan balayı kahvaltısının ardından Spa içerisindeki özel bir süitte, meyve ve şarap ikramı eşliğinde diledikleri bakımlardan faydalanabiliyor. 

Davet ve organizasyonlarınızda menü oluştururken neye dikkat ediyorsunuz? Önceden belirlenmiş menüleriniz var mı, yoksa kişilere özel menüler yapabiliyor musunuz? Koşer menünüz var mı?

Ödüllü şef Yannis Manikis tarafından tüm davetler için özel hazırlanan menüler, Koşer kurallarına uygun ve onaylanmış alternatifleri de kapsıyor. Menüler, dünya evine giren çiftleri ve konuklarını Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından özenle seçilmiş lezzetlerle buluşturuyor.

Düğün organizasyonlarında balo salonu dekorasyonunu siz mi üstleniyorsunuz yoksa anlaşmalı olduğunuz firmalar var mı?

Standart masa dekorasyonu seçeneklerinin yanı sıra misafirler kendi seçtikleri veya Hilton İstanbul Bomonti tarafından önerilen alanında uzman etkinlik organizasyonu firmalarından dekorasyon, fotoğraf ve diğer teknik konularda destek alabiliyorlar.

Otelinizde düğün organizasyonunu gerçekleştiren çiftlere ne gibi fırsatlar sunuyorsunuz?

Hilton İstanbul Bomonti’nin düğün paketleri, planlama ve organizasyon süreçlerinin her aşamasında destek sağlayan danışmanlık hizmetini, balayı süitini, iki adet hazırlık odasını, dünya evine girecek çiftler için özel olarak hazırlanacak web sitesini ve düğün pastasını kapsıyor. Paket dâhilinde sunulan dikkat çekici diğer hizmetler ise şöyle: Karşılama kokteylleri, indirimli otopark ve vale hizmeti, Summit Suite’de yüzde 25 indirimli düğün sonrası partisi, eforea: spa at Hilton’da özel masaj hizmeti, özel balayı kahvaltısı ve ilk yıldönümü yemeği...

Hilton İstanbul Bomonti’yi nasıl bir düğün hayal edenlere önerirsiniz?

Şık, kusursuz ve görkemli… Hilton İstanbul Bomonti, geniş balo salonları, dünya lezzetlerini bir araya getiren menüleri ve dünya evine girecek çiftler için özel olarak hazırlanmış spa paketleriyle konuklarının hayallerindeki düğünü gerçeğe dönüştürüyor.  Hayatınızın en önemli gecesi için Hilton İstanbul Bomonti’yi seçerseniz, geçmişte sizinle aynı tercihi yapan çiftlerle aynı görüşü paylaşacağınıza eminiz: “Evet demek hiç bu kadar keyifli olmamıştı!”

 

Silahşör Cad. No: 42 Bomonti-Şişli,  İstanbul,  34381,  Turkey

Tel: 90-212-375 3000

istanbulbomonti.hilton.com