Şampiyonluk son maça kaldı!

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin altıncı maçında Fenerbahçe Ülker’i konuk eden Galatasaray Liv Hospital, rakibini 85-77 yenerek seriyi 3-3’e getirdi

Spor
18 Haziran 2014 Çarşamba

Galatasaray Liv Hospital: Arroyo 19, Sinan Güler 7, Markoishvili 7, Erceg 19, Furkan Aldemir 4, Göksenin Köksal, Cenk Akyol 12, Ersin Dağlı, Hairston, Mehsah-Bonsu 16, Engin Atsür 1

Fenerbahçe Ülker: McCalebb 9, Preldzic 19, Bogdanovic 15, Kleiza 2, Oğuz Savaş 6, Melih Mahmutoğlu, Zoric 11, Ömer Onan 4, Bjelica 11

Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetle seriye 3-3 eşitlik getirirken, serinin yedinci ve son maçı 19 Haziran Perşembe günü Ülker Sports Arena’da oynanacak. Son karşılaşmayı kazanacak ekip, 2013-2014 sezonun şampiyonu olacak.

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker arasındaki altıncı maçı, sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle sadece 14 yaş ve altı çocuklar ile yanlarındaki kadınlar tribünden izledi. 

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılan serinin dördüncü maçında yaşanan tribün olayları nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu’nun verdiği iki maçlık seyircisiz oynama cezasının ardından, bu maçta tribünlerde çocuk ve kadın taraftarlar yer aldı.

Kadın ve çocuklar, maç öncesi stat hoparlörlerinden çalınan marşlar eşliğinde yaşadıkları coşkuyla ve yaptıkları tezahüratlarla sarı-kırmızılı ekibe destek verdi. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

FENERBAHÇELİ YÖNETİCİLER, 104 NUMARALI BLOKTA

Maçta, Fenerbahçe Kulübünü, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Özokur, Yalçın Haker ve Serdar Erkan temsil etti.

Sarı-lacivertli yöneticilere, play-off final serisinde bundan önceki iki maçta olduğu gibi yine protokol tribününün yanındaki 104 numaralı blokta yer verildi.  

Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki dördüncü müsabakada aldığı teknik fauller nedeniyle Ülker Sports Arena’da yapılan beşinci maçı tribünden izlemek zorunda kalan Obradovic, cezasını tamamlamasının ardından serinin altıncı maçına takımının başında çıktı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Karşılaşma dolayısıyla, emniyet güçleri salon ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Abdi İpekçi Spor Salonu’nun bahçesinde TOMA’lar ve çok sayıda çevik kuvvet personeli bekletildi.

Bu arada, Türkiye Basketbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Galatasaray Liv Hospital’a verilen iki maç seyircisiz oynama cezasını onadı.

POTA ALTINDA MENSAH-BONSU FARKI

Galatasaray Liv Hospital’da pota altında etkili oynayan Mensah-Bonsu, takımına galibiyeti getiren önemli bir isim oldu.

Maçın ilk yarısında kısa süre forma giyen ve toplamda 17 dakika 56 saniye süre alan Bonsu, karşılaşmayı 16 sayı ve 8 ribaundla tamamladı. Maçta, 9 asist yapıp 19 sayı üreten Carlos Arroyo da takımını sırtlayan diğer isim oldu.

Karşılaşmanın en skorer oyuncuları; 19 sayıyla ev sahibi takımdan Arroyo ve Erceg, Fenerbahçe Ülker’den de Preldzic oldu.

Galatasaray Liv Hospital, rakibine ribaundlarda 31’e 29 üstünlük kurdu.