Mobius: “Yatırıma devam” diyor

Ünlü yatırımcı Mark Mobius gelişen piyasalara inanmaya devam etmek için üç büyük neden olduğunu belirtti

Ekonomi
18 Haziran 2014 Çarşamba

Gelişen piyasalara yönelik yatırımlarıyla bilinen uzman yatırımcı Mark Mobius, Business Insider sitesi için kaleme aldığı makalesinde, gelişen piyasalara yatırım yapmaya devam edilmesi gerektiğini yazdı. Mobius bunu üç nedene dayandırdı.

HIZLI BÜYÜME

Mobius'a göre gelişen ülkeler gelişmiş ekonomilere göre hâlâ daha hızlı büyüyor. Mobius, “Gelişen ülkeler gelişmişlere kıyasla her zaman üç –beş kat daha hızlı potansiyeline sahipler,” dedi.

DÖVİZ REZERVİ

Mobius gelişen ülkelerin birçok gelişmiş ülkeye göre çok daha büyük döviz rezervinin olduğuna da dikkat çekti. 

DÜŞÜK BORÇ ORANI

 Ünlü yatırımcıya göre üçüncü neden, gelişen ülkelerinin borçlarının GYSH’lerine oranının gelişmiş ülkelere kıyasla daha düşük olması.

‘UZUN VADELİ BAKIYORUZ’

Templeton Franklin Yatırım Fonu’nun Gelişen Piyasalar Yöneticisi olan Mark Mobius, 25 yıl önce üç gelişen ülke yatırımı koydukları portföylerini şimdi 52’ye çıkardıklarını belirtti.

Ünlü yatırımcı, “Her ülkede zaman zaman sıkıntılar oldu. Gelişmiş ülkeler yolsuzluk, geçici piyasa dalgalanmaları ve ekonomik engelleri aşma konusunda bağışıklık kazanmıştır. Kısa vadeli sıkıntılarda biz her zaman uzun vadeli geri dönüşleri değerlendiririz ve gelişen ülkelere yönelik inancımızı asla kaybetmeyiz. Aynı zamanda her zaman alanda olup, gelişmeleri birebir görmek ve gelecekte atacağımız adımımızı ona göre belirlemeye çalışırız,” dedi.