İsrail’e Gazze’den yine roket atıldı

Gazze’de yönetimi elinde bulunduran Hamas ile Batı Şeria’ da bulunan ve İsrail’in varlığını tanıyan Filistin Özerk Yönetimi’nin Ortak Hükümet kurması da İsrail’e roket atılmasına engel olmadı.

Dünya
12 Haziran 2014 Perşembe

11 Haziran Çarşamba günü Gazze’den güney İsrail’de bulunan Eşkol bölgesine bir roket atıldı.

232 numaralı otoyolun üstüne düşen roket şans eseri kimsenin yaralanmasına neden olmadı. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu saldırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, FÖY’ün, Hamas ile ortak hükümet kurmasından dolayı  olaydan sorumlu tutulabileceğini belirtti. 

Saldırıya İsrail’in cevabı gecikmedi; çarşamba gecesi İsrail Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir uçak, istihbarat kaynaklarından gelen bir bilgiyi esas alarak Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Mehmet Alwar adlı bir teröristi hedef alarak etkisiz hale getirdi. 

İsrail Ordusu hedef alınan teröristle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Ocak ayından beri İsrail’e Gazze’den 200 roket atılmıştır, hava kuvvetlerimizin operasyonu İsrail vatandaşlarının hayatını tehdit eden söz konusu terör unsurlarını elimine etmek amacını taşımaktadır.”

İsrail’in Tazpit haber ajansının bildirdiğine göre, hedef alınan 33 yaşındaki Alwar son aylarda İsrail’e yapılan birçok roket saldırısının arkasındaki isimdi. 

Alwar, Hamas yönetimi altındaki Gazze’de polis olarak görev yapıyordu.