Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar Cumhurbaşkanlığı davetine katıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen ve kültürel mirasın korunarak gelecek nesillere ulaşabilmesinin önemini vurgulayan ‘Uluslararası Önleyici Koruma Sempozyumu’na katılan davetliler için Hayrünnisa Gül Tarabya Köşkü’nde bir resepsiyon verdi

Toplum
11 Haziran 2014 Çarşamba

Tarihi eserlerin restorasyonu konusuna büyük önem veren ve Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde, Atatürk döneminden beri bulunan tarihi eserlerin restorasyonu için büyük çalışmalar yapan Hayrünnisa Gül, resepsiyonda yaptığı konuşmada, kültürel ve tarihî mirasımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemi üzerinde durdu.

Köşk’teki eserlerin restorasyonu sırasında, Türkiye’deki kaynakların yetersiz kalması nedeniyle yurt dışından birçok müze ve uzmanla temasa geçildiğini belirten Gül, bu alanda edinilen tecrübelerin kalıcı olması için yabancı birçok uzmanın katılımıyla ‘Uluslararası Önleyici Koruma Sempozyumu’nun düzenlendiğini açıkladı.

Sempozyuma katılanlar için Tarabya Köşkü’nde verilen resepsiyona, aralarında uluslararası platformlarda çalışmalar yapan, UNESCO, ICOM-CC, ICOMOS ve ICORP yetkilileri, çeşitli ülkelerden akademisyenler, uzmanlar ve sanatçıların da yer aldığı yaklaşık 250 davetli katıldı.

Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar da, resepsiyona katılan konuklar arasında yer aldı. Keribar, eşiyle katıldığı geceyle ilgili izlenimlerini Şalom’a anlattı:

“Birçok bakan, müsteşar, akademisyen ve sanatçının katıldığı davette yer almak büyük bir keyifti. Birçok konukla tanışma ve sohbet etme fırsatımız oldu. Hayrünnisa Hanım da konuklarla tek tek ilgilendi ve sohbet etti. Benimle de sohbet etti. Cumhurbaşkanlığı’nın benim üç eserimi aldığını biliyordum. Hayrünnisa Hanım beni düzelterek, daha sonra müzayededen bir eserimi daha aldıklarını ve fotoğraflarımın Köşk’ün duvarlarında asılı olduğunu belirtti. Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayan eserlere imza attığım için beni tebrik etti.”