Le Pen’den yeni gaf: “Bir dahaki sefere fırına göndeririz”

Fransa’daki Avrupa Parlamentosu seçimlerinden en güçlü parti olarak çıkan Ulusal Cephe’nin kurucusu aşırı sağcı Le Pen yeni sözleri ile tartışma yarattı

Dünya
11 Haziran 2014 Çarşamba

Fransa’da yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ülkenin birinci partisi gelen aşırı sağcı Ulusal Cephe’nin ırkçı çıkışlarıyla tepki toplayan onursal başkanı Jean Marie Le Pen yine büyük bir gaf yaptı. Le Pen, partisinin birinci gelmesini eleştiren Madonna, Yannick Noah ve Patrick Bruel için, “Bir dahaki sefere fırına göndeririz,” ifadesini kullandı. Antisemit söylemleriyle parti Genel Başkanı kızı Marine Le Pen’i sık sık zor durumda Le Pen’in son açıklaması kızıyla yeni bir tartışmaya daha girmesine neden oldu. Marine Le Pen açıklamayı ‘siyasi bir hata’ olarak eleştirirken baba Le Pen bu eleştiriyi iade etti.

Marine Le Pen’in hayat arkadaşı ve partinin Genel Başkan Yardımcısı Louis Alliot da, “Eğer bu sözler söylendiyse kabul edilir bir tarafı yok. Siyaseten aptalca ve son derece ağır sözler,” diye konuştu. Baba Le Pen geçmişte de yoğun tartışmalara yol açan sözleriyle gündeme gelmişti.