Brezilya’dan Dünya Kupası 2014’te ‘Kaşer’ misafirperverlik

Brezilya’da bu hafta başlayacak FİFA 2014 Dünya Kupası’nı seyretmek için dünyanın dört bir köşesinden binlerce ziyaretçi gelecek.

Dünya
10 Haziran 2014 Salı

Bu futbol tutkunlarının sadece yüzde birini Yahudi olacağı varsayılsa da, Brezilya’da Şabat ve Kaşerut (Helal et kesimi ve yemek) kurallarını takip edenler geldikleri bu yabancı ülkede kendilerini hiç gurbette hissetmeyecek. 

Buenos Aires’te yaşayan Arjantinli çift Mariano Schlez ve karısı Paola Salem yaklaşık iki günde 1,5 milyon futbolseverin geleceği Dünya Kupası’nın Yahudi ziyaretçilerini evlerinde hissetmeleri için gereken her şeyi yapmaya gönüllü olmuş. 

Gönüllü çift Schusterman Vakfı ile birlikte düzenledikleri ‘Dünya Kupası 2014’te Yahudi Arkadaşını Bul’ organizasyonu sayesinde Brezilya’ya gelen futbolseverlere maçlara bilet bulma, yanında kalacak aile ve Şabat yemeğine katılma, ilkyardım gibi konularda yardımcı olacaklar.

Bu sayede organizasyonda çalışacak  Brezilyalı gençler, 2014 Dünya Kupası’nın ziyaretçilerine hem yardımcı olacak hem de çok sevdikleri futbol sayesinde birçok arkadaş edinecekler.