Tarihte ilk: Filistin Polisi Ramallah’ta İsrail karşıtı örgüt üyelerini tutukladı

Batı Şeria’daki Filistin yönetimi ile Gazze’deki Hamas’ın ortak hükümet kurması sonrası Filistin güvenlik güçlerinin toplumu İsrail ve Yahudilere karşı şiddete yöneltmekten BDS (Boykot, Çekilme ve Yaptırım) üyesi dört aktivisti tutuklaması dikkat çekti.

Dünya
9 Haziran 2014 Pazartesi

Tutuklanan Zaid Şurabi, Abdül Cevad Hamayel, Fadi Kuran ve Fecri Harb isimli şahıslar daha evvel de İsrail’de sahneye çıktıktan sonra Filistin Ramallah’ ta da şovunu sergileyen  Hintli grubun dans gösterinde de protesto eylemi yapmıştı.

BDS üyeleri protesto eyleminde yaptıkları açıklamada, İsrail’de çıkan bir grubun Batı Şeria’da da sahne almasının İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi olarak nitelenebileceğini dolayısı ile buna karşı olduklarını belirtmişlerdi.

Gatestone.org sitesine olay ile ilgili bir yorum yazan gazeteci Halit Abu Tomah yazısında, BDS’nin Filistin Yönetimi tarafından İsrail ile ilişkilerde sorun çıkaran bir örgüt olarak görüldüğü, BDS’nin yaptığı her eylemde Filistin yönetimini İsrail ile barışı reddeden ve iki halkın beraber yaşamasını istemeyen bir istenmeyen bir imaj yarattığını belirtti.