Romina Benzeray’a, Lynn Üniversitesi’nden %100 burs

Lynn Üniversitesi’nin her yıl bir öğrenciye verdiği “Presidential Scholarship” bursunu bu yıl Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu Romina Benzeray kazandı.

Toplum
4 Haziran 2014 Çarşamba

Farklı ülke, kültür ve sosyal gruptan gelen öğrenci kitlesine sahip olan Lynn, eğitimde teknolojiye verdiği önem ve öğrencilerine yaptığı yatırımlarla ön plana çıkıyor. Romina’nın Lynn’den aldığı bu sene Amerika dışından başvuran binlerce kişi arasında yalnızca bir öğrenciye verildi. Romina bu bursa hak kazanmak için, sınav ve okul notlarını yüksek tutarak sosyal aktivelerde etkin bir öğrenci olmanın yanı sıra, burs başvurusu için ayrı bir kompozisyon hazırlayarak 100 finalistin arasından seçildi.

Ulus Musevi Lisesi Yurtdışı Üniversite Danışmanı Debbi Antebi’den danışmanlık alan Romina, başvuru sürecini bizlere anlatarak, ileride Amerika’ya başvuracak olanlar öğrencilerle önemli bilgiler paylaştı. İşte Romina’nın kendi ağzından ilham veren başarı hikâyesi…

Bu başarıya sıkı bir çalışmanın sonunda ulaştım. Lise hayatımın başından beri notlarımı yüksek tutmaya çalıştım ve girdiğim SAT ve IELTS sınavlarında yüksek puanlar aldım. Aynı zamanda lise hayatım boyunca katıldığım sosyal sorumluluk projeleri ve  aktivite grupları ile yaptığım çalışmalar, başvurularımdan olumlu cevaplar almamda çok etkili oldu.

Bu yoğun çalışma dönemimin sonunda, Debbi Hanım başvuru sürecindeki en büyük yardımcım oldu. Ortaokulu Ulus Özel Musevi Okulları’nda bitirdikten sonra, lise sonda yine UÖMO’ye geri dönerek Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Ofisi’nden destek alabilmek benim için büyük bir şans oldu. Debbi Hanım ile ilk olarak benim beklentilerim doğrultusunda ve bana uygun olan üniversiteleri araştırarak okul listemi hazırladık. Yurtdışı üniversitelerinden gelen temsilcilerin sunum ve konferanslarına katılıp, birebir görüşme fırsatı yakaladım. Başvurduğum üniversitelerin İstanbul'daki etkinliklerine katılmak bana büyük bir avantaj sağladı. Debbi Hanım yazdığım başvuru kompozisyonların üzerinden tekrar tekrar geçerek, kendimi en iyi şekilde ifade edebilmemde destek oldu. Ayrıca sık sık yaptığımız görüşmeler sonucunda gerekli tüm başvuru ve burs formlarını eksiksiz ve zamanında tamamladık.

Bu yoğun çalışmanın sonucunda başvurmuş olduğum üniversitelerin çoğundan kabullerimin gelmesi ve birçok üniversiteden kazandığım yüksek burs miktarları hepimizi çok mutlu etti. Bu yolda ilerlemek isteyen herkese lise hayatları boyunca düzenli ve sistemli çalışmalarını, akademik açıdan başarılı olmanın yanı sıra sosyal alanda da aktif olmalarını öneriyorum. Debbi Hanım gibi onlara başvuru süreci boyunca yol gösterecek bir eğitim danışmanıyla çalışmaları da onlar için büyük bir avantaj sağlayacaktır. Yurtdışına başvuracak olan öğrencilerin kendilerine güvenmelerini ve hedeflerine ulaşmalarında azimli olmalarını tavsiye ediyor ve başarılar diliyorum!