MERİÇ HIZAL Retrospektif Sergisi Kibele’de

Kibele Sanat Galerisi (İş Sanat), 7 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında heykel sanatının önde gelen isimlerinden Meriç Hızal’ı ağırlıyor. Hızal’ın sanat yaşamı boyunca izlediği evreleri gözler önüne seren bu retrospektif sergide sanatçı, heykelin estetik gerçeğinin formlar arası uyum, uyumsuzluk ve bunların tümde yaratacağı metaforla elde edildiğini belirtiyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
28 Mayıs 2014 Çarşamba

Eserlerini doğayı kullanarak zaman-mekân ilişkisi üzerine yapılandıran ve form olarak yalın geometrik formları, özellikle piramidi sıklıkla tercih eden heykeltıraş, bunların kendisi için simgesel olduğunu, formların hem devinimi hem de dengeyi temsil ettiğini belirtiyor. Paylaşım olgusunu son derece önemseyen Hızal, güneş saatleri, Anadolu sofraları, gibi kamusal alan heykellerini insanların içine girebilecekleri, kimi zaman üzerine oturabilecekleri ya da dinlenebilecekleri modüller olarak tasarlıyor.

issanat.com.tr

Sanatta AGONİ

Aysel Alver, ‘Agoni / Agony’ isimli solo heykel sergisiyle, 8 Mayıs- 8 Haziran tarihleri arasında Galeri İlayda’ya konuk oluyor… Beşinci solo sergisini gerçekleştiren Alver bu kez, temelde tıp alanında kullanılan, ‘ölmeden önceki an’ anlamına gelen bu terimi yaşadığımız tarihsel süreçte ahlaki ve etik değerleri betimlemek için kullanmakta. Sergisinin hazırlıklarına “Ahlaki çürüme ne zaman ve nasıl başlar?” sorusuyla yola çıkan sanatçı, bu çürüme sürecini insan ve değerleri bağlamında ‘agoni’ bir zaman dilimi olarak yorumlamaktadır.

İstanbul Opera festivali müzikseverleri bekliyor 

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve DenizBank’ın katkılarıyla düzenlenen 5. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 3-17 Haziran tarihleri arasında yerli-yabancı sanatçıların yer aldığı bir programla, sanatseverlere unutulmaz bir opera şöleni yaşatacak. Festival; Türk kültür ve yaşantısının anlatıldığı ‘Attila, Fatih Sultan Mehmet, Saraydan Kız Kaçırma, Beklenmedik Karşılaşma, Birjan ve Sara’ operaları ile Türk seyircisinin aşina olduğu ‘Lüküs Hayat’ müzikalinin ardından dünyaca ünlü bariton ‘Dmitri Hvorostovsky Gala Konseri’ ile son bulacak. New York’tan Moskova’ya, Londra’dan Viyana’ya dünyanın en büyük, en önemli operalarında rol alan sanatçı, soprano Ana Maria Martinez ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın eşliğinde sahne alacak. Konseri yine ünlü bir isim olan Şef Constantine Orbelian yönetecek.

idob.gov.tr 

Zorlu'da Milonga konseri

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Okan Üniversitesi’nin 15. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 30 Mayıs akşamı geleneksel ve çağdaş dans biçimlerini büyük bir ustalıkla bir araya getiren dans performansı m¡longa’yı ağırlıyor. Ünlü koreograf Sidi Larbi Cherkaoui, tangonun anavatanı Arjantin’den gelen dansçı ve müzisyenlerle hayata geçirdiği bu projesinde tango severlere unutulmaz anlar yaşatacak. Londra’da bulunan ve dünyanın en ünlü dans merkezlerinden olan Sadler’s Wells yapımı m¡longa’nın dünya prömiyeri geçtiğimiz yılın mayıs ayında İsviçre’de yapıldı. Cherkaoui’nin bu çalışmasında, tango uzmanı olarak anılan Nelida Rodriguez sanat danışmanlığını üstleniyor, Feando Marzan ve Astor Piazzolla’nın müzikleri ise Arjantinli on usta tangocu ve iki modern dansçıya eşlik ediyor. 

zorlucenterpsm.com