Or-Ahayim Hastanesi Cemaat vakıfları temsilcilerini ağırladı

Cemaat Vakıfları temsilcileri ile Vakıflar Meclisi üyelerinin geleneksel hale gelen buluşmaları, 21 Mayıs Çarşamba günü Balat Or-Ahayim Hastanesi Vakfı’nda gerçekleşti Etkinlik kapsamında yaklaşık yüz kişilik grup, Pembe Melekler’in hazırladığı lezzetli Sefarad sofrasında buluştu.

Toplum
29 Mayıs 2014 Perşembe

Yemek sırasında Hastane Vakıf Başkanı Yaşar Abuaf yaptığı kısa ‘hoşgeldiniz’ konuşmasında Or-Ahayim’in anlamının ‘hayat ışığı’ olduğunu belirterek, hastanenin kısa tarihçesini konuklarla paylaştı.

Abuaf’ın arkasından söz alan Cemaat Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas, başta Soma’da yaşanan trajedi hakkındaki üzüntülerini dile getirdikten sonra değişik cemaatlerde yaşanan gelişmeler ve yapılan çalışmalar hakkında üyeleri bilgilendirdi.

Türk Yahudi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh ise cemaat vakıfları temsilcilerini Or-ahayim’de ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başladığı konuşmasında Soma için üzerimize düşeni yapmamız gerektiğini belirtti. İbrahimzadeh, hayatını kaybedenlerden ziyade geride kalanları düşünmemiz gerektiğini belirterek özellikle çocukların geleceğini göz önünde bulundurmamız gerektiğini vurguladı. İbrahimzadeh, konuşmasında, Türk Yahudi Cemaati’nin Soma’daki bir ilkokulu kardeş okula olarak seçtiğini açıkladı.

Günün kapanış konuşmasını ise Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem yaptı. Konuşmanın ardından ise cemaatler vakıflarının temsilcileri kendi toplumlarından toplanmış olan yardımları Başbakanlık hesabına iletilmek üzere Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem’e sundular.

Bu kapsamda Türk Yahudi Cemaati de, 500. Yıl Vakfı aracılığıyla yaptığı 75 bin liralık yardımı da iletti. Cemaat yetkilileri önümüzdeki günlerde ikinci bir yardımın daha Soma kurbanlarına iletileceğini belirtti.