Yoel Bar-Mitsva Kulübü birinci yıl sonu töreni

Her yıl olduğu gibi bu sezon başında Bar-Mitsva Kulübü’ne başlayan 2002 doğumlu çocuklar birinci yıl aldıkları temel Yahudilik bilgileri eğitimlerini tamamlamalarının ardından 21 Mayıs Çarşamba akşamı UÖMO’da Amram Oditoryumu’nda aileleri ile birlikte bir araya geldiler

Toplum
28 Mayıs 2014 Çarşamba

Törende, Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı İshak İbrahimzadeh, Bet-Din üyeleri, çeşitli kurum, kuruluş ile cemaat başkan ve temsilcileri ile davetliler yerlerini aldıktan sonra alkışlar arasında çocuklar salondaki yerlerini aldılar.

Açılış konuşmasını Hegkom Başkanı Hayim Kohen Yanarocak gerçekleştirdi. Yanarocak çocuklar ile velilere yönelik yaptığı konuşmasında günün hazırlanmasında payı olan herkese teşekkür etti.

Ardından, Bar-Mitsva kulübünün Asya yakası sorumlusu Bet-Din üyesi Rav İzak Peres günün anlamına uygun hayattan örnekler içeren kısa Divre Tora konuşmasını yaptı.

Çocukların sene içinde yaptıkları faaliyetlerin görsel sunumunun ardından söz alan kulübün eğitim sorumlusu Bet-Din üyesi Rav İzak Alaluf çocukların ilk senelerinde öğrendikleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha sonra bu yıl yeni uygulamaya göre velilerle yapılan kişisel toplantılarda saptanan program doğrultusunda çocukların, Bar-mitsva törenine hazırlanacağı gruplar hakkında bilgilendirmek üzere aranacaklarını belirtti.

Bu yıl çocukların katıldıkları faaliyetlerde kendi harçlıklarından topladıkları sedakayı yeni oluşum Or-Yom Huzurevi yetkilisi temsilcisine takdim etmelerinin ardından tüm çocukların sahil oldukları, yıl boyu edindikleri bilgilerden derlenen bilgi yarışması yapıldı. Çocuklar beşer kişilik gruplar halinde yarıştılar ve finalde hediyeler İzzet Barokas tarafından verildi.

Son olarak BMC’ye adını veren 2003 Şişli Bet-İsrael Sinagogu’na yapılan menfur saldırıda hayatını kaybeden Yoel Kohen Ülçer’in annesi Rozi Ülçer toplantıya katılamadığından çocuklara yolladığı başarı mesajı okundu.

Başarı belgelerinin dağıtımı sırasında söz alan Hahambaşı Rav İsak Haleva da iyi temennilerde bulunan bir konuşma gerçekleştirdi.

Belgesini alan her çocuğa da Sidur (Tefila kitabı), Neve Şalom Vakfının hediyesi Tallet, Kuzguncuk, Aşkenaz, Ortaköy Cemaatlerinin ortaklaşa hediyesi Tefilin ve Tefilinin kavramını genişçe anlatan bir kitap hediye edildi.

Tören sonrası davetliler, hazırlanan büfeye davet edildiler ve tören çocukların pastalarını kesmeleriyle sonra erdi.