Ester Biton Ruben profesör unvanı aldı

Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi olan Dr.Ester Biton Ruben Üniversite Rektörlüğü Yönetim kurulunun 9 Mayıs tarihli kararıyla profesörlüğe atandı.

Toplum
28 Mayıs 2014 Çarşamba

1968 yılında İstanbul'da doğan Ester Biton  İtalyan Kız Ortaokulu ve İtalyan Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi (İngilizce) bölümündeki lisans eğitimini 1992 yılında bitirdi.  İktisat yüksek lisansını 1994 ve doktorasını 1998 yılında Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesinde  tamamladı. 1996 yılında araştırma görevlisi olarak Yıldız Teknik Üniversitesine girdi. 2000 yılında yardımcı doçent 2004 yılında doçent oldu.

Gençlik yıllarında Şalom gazetesinde gönüllü olarak çalıştı. Kasım 1996'da Tel Aviv Üniversitesi İktisat Bölümü tarafından sağlanan doktora araştırma bursu ve Haziran 1999'da İsrail Dışişleri Bakanlığı ve International Institute of Histadrut ortaklığıyla sağlanan ‘Economic and Financial Planning for Rural Development’ başlıklı kurs nedeniyle İsrail'de mesleki çalışmalar yaptı, Mayıs 2009'da Pisa Üniversitesinde Erasmus Öğretim Üyesi Değişim Programı çerçevesinde Türkiye ekonomisi dersi verdi.

Ulusal ve Uluslararası kitap ve dergilerde muhtelif mesleki makaleleri yanında  Prof. Dr. Sema Kalaycıoğlu ile birlikte yazdığı Ortadoğu Ekonomileri kitabından başka 2011 yılında ‘İktisadın Unuttuğu İnsan kitabı’ Bağlam Yayınlarından  yayımlandı.

Bakırköy Ruh ve Sınır Hastalıkları Hastanesi Ergen Psikiyatrisi Kliniğinde gönüllü olarak başlattığı ve sürdürdüğü  okuma terapileri ile ilgili gözlem ve anılarını topladığı 2007 yılında yayımlanan Bakırköy Güncesi adlı bir kitabı da bulunuyor.