Neve Şalom ve Şeli Art Project işbirliğinde ‘Sinemacının Gözü-Sesin Gücü’ etkinliğine büyük ilgi

Neve Şalom Sinagogu ve Şeli Art Project işbirliğiyle 21 Mayıs Çarşamba günü gazeteci-yazar Esra Açıkgöz, akademisyen Hakan Alp ve Esra Özbir’in katılımıyla gerçekleşen ‘Sinemacının Gözü-Sesin Gücü’ adını taşıyan etkinlik tüm sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi.

Toplum
28 Mayıs 2014 Çarşamba

Açıkgöz ve Alp, Türkiye’de nefret suçları üzerine en kapsamlı sözlü tarih çalışması olan ‘Nefret’ belgeselini seyirciyle buluşturdu. Nefret suçlarının diğer suçlar arasında özel bir konuma sahip olduğunu,  mağdur üzerinde sıradan suçlardan daha büyük bir etki yarattığına dikkat çekerek, şunları söylediler; “Türkiye'nin farklı köşelerinde ‘öteki’ olmanın en ağır durumlarını yaşayanların sesine kulak veren belgesel için, farklı kentlerde yaşanan 10 nefret suçu olayı üzerinden, bu olayın mağdur-tanıklarıyla görüşmeler yapıldı. Mağdurlarının nesne değil de özne olduğu bu belgeselde, farklı din, etnik kimlik, cinsiyet, cinsel yönelim ve ideolojideki kişileri dinlerken, empati güçlerini de yükselteceğini düşünüyoruz. Belki onları dinlerken kendimize bakar, nefretten uzaklaşırız diye...’’

Mini kokteyl ‘La Casa Catering‘ tarafından hazırlandı. Etkinliğe Tülin Onat, Selçuk Kaltalıoğlu ve Viktor Albukrak gibi sanat dünyasından ve edebiyattan birçok isim konuk oldu.