Uzakdoğu’nun büyülü mutfağına hoş geldiniz

Butik bir Japon mutfağı oluşturmak ve restauranta gelen misafirleri evlerindeymiş gibi hissettirmek amaçlı dizayn edilmiş Yada Sushi’nin sahibi Edi Duek ile hizmet anlayışında olmazsa olmazları ve sunulan birbirinden leziz tatları konuştuk

Yaşam
22 Mayıs 2014 Perşembe

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz, Yada Sushi’nin işletmesini ne zaman üstlendiniz?

Bildiğiniz gibi daha önce sushi konusunda usta ekibi olan Mori sushi vardı. Biz bu ekibi Yada Sushi olarak tekrar bir araya getirdik ve 2013 Eylül ayında faaliyete geçtik. Ardından gerek sushi, gerekse sushi haricindeki birbirinden lezzetli menülerimizle sizlerin beğenisine sunduk.

Hizmet anlayışınız nedir? Özetle, yemekler mi ön plandadır yoksa ortam ve müşteri profili mi?

Bir mekânda önemli olan unsurların hijyen, sunum, servis ve en önemlisi lezzet olduğunu düşünürsek hizmet anlayışındaki önceliğimiz budur. Fakat iş bununla sınırlı kalmaz prensibinden yola çıkarak ambiyansın da önemli olduğunu söyleyebiliriz. Restaurantımıza gelen müşterilerimizin kendini leziz tatların ve ortamın keyfini çıkarırken mutlu hissetmelerini fark etmekten daha güzel ne olabilir ki…

Mutfağınızdan biraz bahseder misiniz? Menüleri neye göre oluşturuyorsunuz?

Mutfağımız üç bölümden oluşuyor; Sushi, tempura(yağda kızartılmış çeşitler), rabata (ızgarada pişirilmiş gıdalar)

Misafirlerimiz siparişlerini verirken tercih ettikleri yemeklerin paylaşımlı olarak servis edileceği bilgisi kendilerine aktarılır. Ama istedikleri takdirde seçimlerini bireysel de yapabilirler. Sushi yemeği tercih etmeyenler için özellikle baharatlı etler tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra mutlaka denenmesi gereken semizotu salatası ve diğer farklı lezzetli yemeklerimiz de mevcuttur.

Menüde öne çıkan Sushi seçenekleri nelerdir?

Sushi bölümünde; Kalkan tartar, tuna tartar, caterpillar roll,Yada Ebi roll, Dragon Roll

Rabata Bölümünde; Spicy Beef, Grilled Ribeye, Mantar Izgara, Kuşkonmaz ızgara, Black Cod, Gyoza

Tempura Bölümünde; Ama Ebi Tempura, Beef Roll gibi ürünlerimiz misafirlerimiz tarafından çok beğeniliyor.

Yada Sushi’nin dekorasyonunda ön plana çıkan detaylar nelerdir?

Öncelikle butik bir Japon mutfağı oluşturmak ve restaurantımıza gelen misafirlerimizi evlerindeymiş gibi hissettirmek amaçlı dizayn edilmiştir.

Kimlere hitap ediyorsunuz, müşteri profilinizi daha çok kimler oluşturuyor?

Çeşitli iş yemekleri, üniversite öğrencilerinin öğle yemekleri, hanımların öğle toplantılarının yanısıra hafta sonları eğlenceli müzik eşliğinde her yaşta misafirlerimize hizmet vermekteyiz.

Davet ve organizasyon ve toplantılara ev sahipliği yapıyor musunuz? Kaç kişiye hizmet verebiliyorsunuz?

Restaurantımızda 75 kişiye kadar davet ve organizasyonlar yapmaktayız. Yalnız Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri özellikle akşamları gelen hiçbir misafiri kapıdan çevirmemek adına organizasyonlar yapamıyoruz.

Öğle veya akşam yemeği için rezervasyon gerekir mi?

Öğlen yemekleri için genel olarak rezervasyon gerekmemekte. Akşam yemekleri için rezervasyonun özellikle hafta sonları mutlaka yaptırılmasını öneriyorum. Bazı dönemlerde 15 gün önceden rezervasyonlarımız dolmuş olabiliyor.

Sizce Yada Sushi’yi benzerlerinden ayıran en belirgin özellik nedir?

Başta menümüzün çeşitliliği ve bunun yanı sıra personelimizin bir aile gibi olması ve bunun gelen misafirlere yansıtılarak onları evinde gibi hissettirebilmesidir.

Önümüzdeki günlerde Yada Sushi’de bizi bekleyen yenilikler var mı ?

Gelecek her gün için sürprizlerimiz ve proje çalışmalarımız mevcut.Yada ailesi olarak tatlı sürprizleri seviyoruz.

İstinye Mh. Koru Cd.

No.5-6 34460

Sarıyer-İstanbul

Tel. 0212 323 57 03-07

www.yadasushi.com