25 Mayıs: Cam Ocağı Vakfı’nın geleneksel etkinliği

25 Mayıs’ta Cam Ocağı Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Bahar Şenliği dünyaca ünlü cam ustalarını, cam sanatına gönül vermiş sanatseverlerle bir araya getiriyor

Toplum
21 Mayıs 2014 Çarşamba

Cam Ocağı Vakfı’nın Riva Nehri kıyısında bulunan bahçesinde saat 11.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan şenlikte sıcak cam üfleme ve füzyon cam denemelerine katılma olanağı bulacak, sıcak cam ve alevle çalışma gösterilerini canlı olarak izlenebilecek. Çocuklarla birlikte katılabilinecek ücretsiz cam boncuk denemeleriyle çocuklar sanatla buluşacak, palyaço ve yüz boyama etkinlikleriyle güzel vakit geçirebilecekler.

Emay (mine) sanatını temsilen Rozita Kasuto’nun da katıldığı şenlikte sanatçı önceki yıllarda olduğu gibi hem günlük kullanım eşyalarını sergileyip satacak hem de bu kez gümüş ve bakırdan yapıp emayladığı küpelerini ilk defa beğeniye sunacak. Aslen iç mimar olan Rozita Kasuto yaklaşık dört yıldır emay işiyle uğraşıyor.

Bahar Şenliği’nde, stüdyo camcılığı akımının liderlerinden Paul Marioni ve American Style dergisi tarafından yükselmekte olan sanatçı sıfatına layık görülen isim Chad Holliday de yer alacak. Katılımcılar şenliğe renk katacak dünyaca ünlü bu iki isimle tanışıp özel şovlarını canlı olarak izleme imkanı da bulacaklar.

Elde edilecek olan gelirin üniversite öğrencilerine burs olarak aktarılacağı etkinlikte güne özel olarak Cam Ocağı Mağazası’nda özel indirimler yer alırken, şenlik ziyaretçilerine çekilişle birbirinden değerli hediyeler kazanma şansına da sunulacak.