UÖML öğrencilerinden uluslararası başarılar

UÖML öğrencileri, bu yıl uluslararası yarışmalarda UÖMO’yu ve Türkiye’yi farklı dallarda temsil ediyorlar.

Toplum
21 Mayıs 2014 Çarşamba

INTEL-ISEF Proje Olimpiyatı

UNESCO’nun desteklediği yarışmada Eslin Benhabip ve Valeri Bahar, ‘Görünmeyen Tehlike Elektromanyetik Radyasyona Alternatif Çözüm’ adlı projeleriyle yarışmanın en iyi projesi seçildiler. İkili Pittsburg –ABD’de yapılacak olan dünyanın en büyük proje olimpiyatı INTEL-ISEF’te finalist olarak yarışacaklar.

22. İNEPO Ulusal Çevre Proje Olimpiyatı

45 ülkede 104 projenin katıldığı yarışmada, ‘Benzin Buharının Geri Dönüşümü ile Ekonomiye ve Çevreye Katkı’ Projeleriyle Eran Karako ve Sandy Kasavi  üçüncü oldu. İkili ‘Bronz Madalya’ ile yarışmayı tamamladılar.

Kanada Waterloo Matematik Yarışması’nda büyük başarı

1400 okul, yaklaşık 58 bin öğrencinin katıldığı yarışmada Aslan Öztreves  Honour roll listesine girdi. Farklı kategorilerde lise öğrencileri arasında internet üzerinden yapılan yarışmada; PASCAL dalında İzel Nahmiyas, CAYLEY dalında Harun Kaneti, FERMAT dalında Yasemin Yahni, Deyvi Yahyai, Vedat Levi, İzer Pinto, sertifika almaya, Aslan Öztreves (Fermat) hem sertifika hem madalya almaya hak kazandı.

Amerika I-SWEEEP Proje Yarışması

Fen, İngilizce, Müzik dalında finalist olan öğrenciler madalyalarla dönmeye başladılar.

 

Müzik Dalında Beste kategorisi finalisti

İzel Sinay Mori Beste Dalında birinci olarak Genius Olimpiyatları finalisti oldu. Amerika’daki yarışmanın ardından, Mori dünya sıralamasında ön sıralarda yer alan Berklee Summer School at Umbria Perugia’da beş hafta süreli müzik eğitimi alacak.

Fen Dalında Gümüş Madalya

70 ülkeden 2000 ve Türkiye’den 147 projenin başvurduğu ve enerji dalında sadece 11 projenin finalist olarak davet edildiği Amerika’daki yarışmaya Harun Kaneti ve Sami Palombo ‘3D Green Energy In Our Pockets-Ultra Hybrid Charging Device’ projeleriyle katıldılar. Kaneti ve Palombo Gümüş Madalya ile döndüler. Aynı proje 2015’de Kenya’nın başkenti Nairobi’de yapılacak olan Golden Climate Project Olympiad’ına Türkiye’den katılacak tek proje olarak seçildi.

İngilizce Dalında Kompozisyon kategorisi finalisti

842 projenin yer aldığı Çevre konulu Amerika’daki yarışmada, Vanessa Kaston din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin insanoğlunun çevreye duyarlı olmasının önemini vurguladığı yazısı ile yarışacak.