Netanyahu’dan Filistin’in ‘tahrikleri’ne cevap

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail’in Filistin topraklarındaki kontrolü ile ADL’nin dünya çapında yaptığı antisemitizm araştırmasını bağdaştırdı

Dünya
21 Mayıs 2014 Çarşamba

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, haftalık kabine toplantısında ADL’nin antisemitizm sonuçlarına değinerek, “Araştırma sonucunda yüzde 93 ile en yüksek oran Filistin Yönetimi altındaki toplumda. Geçmişte yaşadığımız gibi bu durum Yahudi toplumunun ve İsrail Devleti’nin imajını çarpıtmaktadır. Bu, Filistin yönetiminin bitmek bilmeyen tahriklerinin bir sonucudur,” dedi.

Netahyahu, Filistinlilerle uzlaşma çabalarının ve 9 aylık müzakere sürecinin boşa geçmiş olmasına dair eleştirilerini yineledi. Başbakan eleştirisinde, “Filistinliler İsrail Devleti’nin kuruluşunu ve varlığını düzeltilmesi gereken bir felâket olarak görüyorlar. İsrail’in açıkça yok olması gerektiğini söyleyen Hamas’ın bölgede gittikçe artan şiddet içerikli eylemleri de bunun bir göstergesi. Her kim İsrail Devleti’nin kuruluş ve varlığını bir felâket olduğunu düşünüyorsa onların barış istediklerine inanmamız mümkün değildir,” sözlerine yer verdi.