Abu Dabi antisemitizme geçit vermedi

Antisemit kitaplar Abu Dabi kitap fuarından kaldırıldı

Dünya
14 Mayıs 2014 Çarşamba

ABD Dışişleri Bakanlığı, Abu Dabi’de düzenlenen kitap fuarında ‘Protocols of the Elders of Zion’ adlı kitapla birlikte diğer antisemit içerikli kitap ve yayınların sergilenmekten kaldırıldığını bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığo Sözcüsü Marie Harf, “Fuar organizatörlerinin bütün yayınlar arasında çok küçük bir yere sahip olan antisemit ve cihad içerikli nefret dolu yayınları kaldırdığı raporunu aldık ve bunu çok olumlu karşılıyoruz,’’ dedi.

30 Nisan-5 Mayıs arasında gerçekleşen fuarda Harf, organizatörlerin kitapları kaldırmaya nasıl karar verdiklerini  bilmediğini söylemesine rağmen ABD’nin fuarın kültür ortağı olduğu ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, “Protokoller’ denen yalanlarla dolu kitabın ve diğer antisemit yayınların yayılması ile mücadele etmek bakanlığımızın önceliklerindendir,” dedi.  Yetkili, Paris merkezli Yahudi-Müslüman anlaşmasını destekleyen Aladdin Projesi’nin fuarda bir stant açtığını ve Anne Frank’ın Günlüğü gibi Holokost’u anlatan kitapların Arapça tercümelerinin fuarda satıldığını belirtti.