Yaz geliyor, dolabınız hazır mı...?

Havaların ısınmasıyla hepimiz yavaş yavaş yaz havasına giriyoruz. Peki ya dolabımız ve kıyafetlerimiz yaza hazır mı? İşte size, yazı hazırlığında yardımcı olabilecek bazı ipuçları…

Yaşam
14 Mayıs 2014 Çarşamba

Lian PENSO

 

Havalar ne kadar yağmurlu, güneşli, bulutlu olursa onun kararsızlıkları bizi vuruyor değil mi? Akşam ‘bunu giyeceğim’ diye ayırdığınız elbise sabah yine değişikliğe uğruyor. Rafa kalkıyor, seçenekler yine çoğalıyor. 

İlkbahar ayları bana her zaman açan çiçekleri, güneşi ve yazın gelişinin küçük bir merhabasını hatırlatır. Evet, hava kararsız olsa da yaz geliyor işte! Peki, yazın neler giyeceğiz, havalar ısındıkça dolabımızı nelerle dolduralım?

Yaza girmeden bu sezonun trendler nelermiş bir bakalım: 

MONOKROM, yani siyah ve beyazın zıtlıklar ikilisi kıyafetlerimizde kendini gösteriyor bu dönem.

• Ama siyah-beyazın yanında kıyafetlerde gökyüzünün mavisini ve bebek pembesini de çok göreceğiz. Uçuş uçuş elbiseler, tıpkı pamuk şekeri gibi hissettirecek. Huzurlu ve çocuksu olacak... 

ÇİÇEKLİ ELBİSELERE gelince derim ki madem açmış çiçekler, biz neden giyinmeyelim? Rüzgârda hafif uçuşacak rengârenk çiçekli desenlerle süslü bir elbise mutlaka dolaplarımızda olmalı. 

• ‘CROP TOP’ VE MİDİ ETEK bir başka trend; kısa kesim bluzlar ve dize kadar kabarık eteklerle hem günlük hem de şık bir kombini yaratabiliriz. Kısa kesim bluzları yüksek bel şortlarla da kombinleyebiliriz. 

GÖMLEK VE GÖMLEK ELBİSEYE gelince; evet gömlek elbiseler bu yaza girmeden dolabımızın olmazsa olmazlarından benden söylemesi; hop diye geçirip hop diye dışarı fırlayabileceğiz. 

• Bir de son olarak etrafta her gün daha da çok gördüğümüz ‘BUCKET BAG’ olarak geçen büzgülü çantalar da harika. Bu sezon farklı renk alternatifleri ve desenleriyle çok zenginler. Hem rahat hem de kullanışlılar; büyüklerin yanında küçük boyları da gece davetlerinde yanımıza alabileceğimiz kolaylıkla kıyafetlerimizle kombinleyeceğimiz türden...