Arda bir ilk peşinde!

Atletico Madrid ile Şampiyonlar Ligi finaline kalan Arda Turan bu onura erişen dördüncü Türk futbolcu oldu. Yıldız oyuncu kupaya uzanarak bir ilki gerçekleştirmek istiyor

Spor
7 Mayıs 2014 Çarşamba

0-0’lık ilk maçın ardından Stamford Bridge’te Chelsea’yi 3-1 ile geçen Atletico Madrid Şampiyonlar Ligi finalinde ezeli rakibi Real Madrid’in konuğu oldu.

Takımın 10 numarası Arda Turan da kariyerinde bir ilki gerçekleştirerek Şampiyonlar Ligi’nde takımıyla birlikte ilk kez finale kaldı. Bu onura Arda’dan önce sadece üç Türk futbolcu erişti. 2002’de finalde Real Madrid’in ile karşılaşan Bayer Leverkusen’de Yıldıray Baştürk 90 dakika sahada kalmış ve fakat Madrid’e boyun eğmekten kurtulamamıştı.

Şimdilerde Galatasaray forması giyen Hamit Altıntop 2010 yılında Bayern Münih ile finale çıkıp Inter’e karşı 63 dakika süre almıştı fakat Inter o maçtan 2-0’lık skorla galip ayrılarak kupaya uzanmıştı.

Son olarak ise geçen sezon Nuri Şahin Borussia Dortmund formasıyla finalde boy gösterme imkânı buldu. Oyuna son dakikalarda giren Nuri Bayern Münih’in 2-1’lik galibiyetine engel olamamış ve kupa Bayern Münih’in olmuştu.

Şimdi ise bütün Türkiye Arda Turan’dan gelecek güzel haberleri bekliyor. Çünkü Atletico Madrid Şampiyonlar Ligi’ni kazanırsa ilk defa bir Türk futbolcu bu onura erişmiş olacak.