İzmir’de ilk kez bir Anne Frank Sergisi

II. Dünya Savaşı ve Nazi döneminde ırkçı ayrımcılığa maruz kalarak, yaşamını bir Nazi kampında yitiren Anne Frank’ın anılarını ve dönemin koşullarını konu eden ‘Anne Frank- Günümüz için Bir Tarih’ adlı sergi, İzmir’de ilk kez sergilenecek

Toplum
7 Mayıs 2014 Çarşamba

Bugüne kadar dünyanın dört bir yanında on milyonun üzerinde kişi tarafından ziyaret edilen serginin açılışı, 5 Mayıs Pazartesi günü, Hollanda Büyükelçiliği, Anne Frank House yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) Sergi Salonu’nda gerçekleşti.

Sergi, 4 Haziran tarihine kadar İFOD sergi salonunda ziyaret edilebilecek. Anne Frank’ın hikâyesinden oluşan, Holokost ve bu trajediden çıkartılan derslere odaklanan Türkçe – İngilizce sergi, bir dizi etkinliğin de başlangıç noktasını oluşturuyor. Sosyal Değişim Derneği ve Anne Frank House’un ortaklaşa yürüttüğü ve Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçiliği’nin katkı sunduğu bu çalışma, aynı zamanda öğretmenler ve gençlere yönelik insan hakları eğitimlerini de içeriyor.

Eğitim programları çerçevesinde toplam 150 öğretmen ve gencin eğitilmesi hedefleniyor.  Çalışma kapsamındaki etkinlikler, Türkiye’de eğitim sisteminde ihmal edilen Holokost konusunda gençler ve eğitmenlerin bilgi birikimlerini artırma ve farkındalıklarını geliştirmeyi hedefliyor.

Sergi İzmir’den sonra, eylül ayında Diyarbakır’da da sergilenecek.