“Sorun olan İsrail’dir”

Sözler Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’a ait.

Toplum
25 Nisan 2014 Cuma

Uluslararası Filistin Medya ve İletişim Forumu’na katılan Aktay’ın , "Sorun olan Filistin değildir, sorun olan bizatihi İsrail'dir. Sorun olan, İsrail olgusunu bizim karşımıza çıkarmış olan küresel adaletsiz düzendir" sözleri dikkat çekti.

 

Konuşmasına  Arapça;  "Filistin davasına gönül verenlerin karşısında olmaktan mutluyum" diyerek başlayan Aktay şu ifadeleri kulandı: “"Bugün dünyada doğru dürüst bir adalet yoksa, sular bir türlü durulmuyorsa, bunun baş sebebi Filistin'dir, daha doğrusu Filistin'e karşı uygulanmış olan adaletsizliktir, zulümdür.

Bugün sorunu Filistinliler çıkarmış değil, sorunu İsrail çıkarmıştır veya İsrail'e yol veren küresel aktörler çıkarmıştır. Birleşmiş Milletler (BM) 1948'de bizatihi karar vererek İsrail diye bir devlete yol açmıştır. İsrail diye bir devletin, aslında her çeşit kurala, akla, mantığa aykırı bir devletin kurulmasına yol vererek, bu sorunun bütün dünyanın başına musallat olmasına yol açmıştır... O gün bugün İsrail devleti, yeri gelmiş o BM'yi de tanımamıştır, BM'nin almış olduğu bir sürü kararı hiçbir şekilde tanımadığını da belli etmiştir. Buna rağmen, BM'nin ürettiği bu asi çocuğa karşı, hiçbir yaptırım da uygulanmamıştır. Benzer bir isyanı herhangi bir devlet yaptığında da BM hiçbir zaman affedici olmamıştır.

İsrail'i meşru bir devlet gibi ortaya koyan süreç medyanın desteklemesiyle olmuştur.  Aslına bakarsanız İsrail devletinin kuruluşu, devam edişi, icraatlarının hepsi bugün sözüm ona modern dünyanın, sözüm ona küresel dünyanın, sözüm ona BM'nin ortaya koymuş olduğu bütün değerleri altüst eden, onları da tepe taklak eden, onları da tahrip eden bir süreçtir.

‘Kendi kaderini tayin’ hakkı İsrail'e tanınmış ancak Filistin halkına tanınmamıştır.

 Neden?

 Çünkü orada yaşayanları insan saymamışlardır. Filistinlileri dünya egemenleri insan saymazlar. Neden insan hakkı ihlallerine sessiz kaldıklarının açıklaması budur.

Medya, insanların katledilişini  bile haklı gösterebilen bir aygıttır. Bu medya düzeni içinde dünyanın bütün çelişkileri normalmiş gibi gösterilebiliyor. Dünyanın bütün akılsızlıkları akılmış gibi gösterilebiliyor. Tüm vicdansızlıkları gayet normal adalet gibi gösterilebiliyor. Ölen binlerce Filistinli çocuğa karşı gayet büyük bir duyarsızlık sergilenirken, İsrail toprağına düşmüş roket bir anda İsrail'in mazlumluğunun, mağdurluğunun bir işareti gibi bütün dünyaya pazarlanabilmektedir."

 

Kaynak: www.m.akparti.org.tr/site/haberler/