Nazi faaliyeti için ‘Kurabiye Canavarı’ gösterisi

Almanya’da, bir okulda Susam Sokağı’ndaki Kurabiye Canavarı kılığına girmiş bir kişi Nazi propagandası yaparken yakalandı

Dünya
24 Nisan 2014 Perşembe

Almanya’da neo-Naziler, Susam Sokağı’ndaki Kurabiye Canavarı karakterini, çocukların beynini yıkamak için kullanıyorlar. Doğu Almanya’daki Brandenburg eyaletinin polis sözcüsü Ines Filhon NBC Haber’e, “Aylarca süren soruşturmanın ardından, Kurabiye Canavarı kostümü giymiş, çok iyi bilinen aşırı sağcı suçluyu ve suç ortağını, Senftenberg’deki yerel bir okulda ‘Alman olmak üstünlüktür’ yazan bildirileri dağıttıkları sırada tutuklamayı başardık,” dedi. Sanıkların kurabiye dağıtıp propaganda yapmaları engellenirken, polisin sanıkların ev ve bilgisayarlarında yaptığı aramalarda birçok neo-Nazi malzeme ve bilgisayar kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

Adolf Hitler ve diğer Nazi subaylarıyla aynı masada oturan ve mavi rengi solmuş olarak gösterilen Kurabiye Canavarı’nın, “Benim kurabiyemi kim çaldı?” diye sorduğu bir karikatür de sanıkların bilgisayarında bulunan ırkçı ve antisemit içerikli resimler arasında yer alıyor.

Nazizim yanlılarının Kurabiye Canavarı’nı propaganda amacıyla kullanması, aşırı sağcı siyasi grupların son iki hafta içinde Macaristan ve Fransa’ başta olmak üzere Avrupa genelinde bir dizi siyasi kazanımlar elde etmeye başladığı bir dönemde gerçekleşti.