Neo-Nazi kıyafet markası Londra’da

Neo-Naziler tarafından tercih edilen Thor Steiner markasının ürünleri İngiltere Baş Hahamı’nın ofisine yakın bir yerde satışa sunuldu

Dünya
24 Nisan 2014 Perşembe

The Jewish Chronicle of London adlı gazetenin haberine göre, Avrupa’da ve dünyada neo-Naziler tarafından tercih edilen Thor Steiner markasını satan Thor Viking adlı mağaza İngiltere Baş Hahamı’nın ofisine çok yakın olan Kuzey Finchley bölgesinde açıldı.

2002 yılında Almanya’da faaliyet göstermeye başlayan firma, Alman parlamentosu ile birçok Avrupa ülkesinin futbol sahalarında yasaklı. Thor Steiner markasının orijinal logosu, SS subaylarının nişanlarına benzetilerek tasarlanmıştı.

Dükkânın özellikle Yahudilerin yoğun olarak yaşadığı bölgede açılması oldukça tepki çekti. İngiltere’de antisemitizme karşı savaş veren kuruluşlardan Community Security Trust’tan bir yetkili, ‘’Bu dükkânı burada istemiyoruz. Ne kadar çabuk taşınırsa o kadar iyi olur,’’ dedi.

İngiliz Yad Vaşem Holokost Anma Vakfı’ndan Ashley Rogoff de, Londra’da ilk defa mağaza açan Thor Steiner markasının bu bölgede açılmış olmasını çok üzücü bir gelişme olarak değerlendirdi.

Dükkânın sahibi Zsolt Mogyorodi, kendisinin kesinlikle ırkçı olmadığını belirterek,  müşterilerinin genellikle o bölgede oturan, markayı seven Doğu Avrupalı kitle olduğunu dile getirdi.