Holokost anma yazıtı internette

Holokost Anma yazıtının internet üzerinden dünyadaki tüm Yahudiler’e ulaşabilecek olması üzerine hahamlar yazıtın Holokost’un unutulmaması açısından büyük önem taşıdığını belirtti

Dünya
22 Nisan 2014 Salı

Schester Yahudi Araştırmaları Enstitüsü, geçtiğimiz perşembe günü, Holokost Yazıtı’nın (Megillat Hashoah) bütün Yahudilerin okuyabilmesi için internet yer aldığını duyurdu.

Yazıt, Uluslararası Hahamlar Birliği tarafından, İbranice, İngilizce, Rusça, İspanyolca ve Fransızca olmak üzere beş dilde internette kullanıcıların indirmesi için mevcut bulunuyor. Schester Yahudi Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Rabi Golinkin, Yom Aşoa gününde dünyadaki Yahudileri birleştirme adına yapılan bu aktiviteyi memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Golinkin,“Yazıt, Holokost’un toplum tarafından nesiller boyu anılmasını sağlaması açısından önemli bir araç.  Bu yazıt, Yom Aşoa gününde, bütün dünya tarafından kullanılmak üzere yazılmıştı. Tarihi günleri, dini bir ritüel ile anmak Yahudi geleneğinin bir parçası,” dedi.

Megillat Hashoah, içinde Tevrat’tan alıntılarla, modern İbranice kullanılarak, Prof. Avigdor Sinan tarafından hazırlanarak, Rabi Jules Harlow tarafından çevrildi. Yazıt, dünyadaki sinagoglarda, Yahudi cemaatlerine ait olan diğer tesislerde ve okullarda Yom Aşoa günü yüksek sesle okunarak Holokost’un anılması için hazırlandı.

Yazıt, Soykırım’da ölen altı milyon Yahudi’nin anısına, 6 bölümden oluşmakta, ayrıca hem Holokost’un kurbanları, hem de kurtulanlar için bir ağıt içeriyor. Yazıta www.schechter.edu internet adresinden ulaşılabiliyor.