Hayatınızın en özel günlerini stil ve zerafet içinde kutlayın

Yaşam
17 Nisan 2014 Perşembe

Roza Kutiel


Dolmabahçe Sarayı ile Deniz Müzesi’nin arasında muhteşem bir Boğaz manzarasına hâkim konumda yer alan Shangri-La Bosphorus, Istanbul, üstün servis kalitesi ve konukseverlik anlayışıyla misafirlerini ağırlamakta. Asya mimarisinin yalın ve sofistike çizgilerinin modernize edildiği dekorasyon detayları ile dikkat çeken 186 odasının yanı sıra, dünya mutfağından hizmet veren IST TOO, Çin mutfağının en iyi örneklerini sunan Shang Palace, lezzetli atıştırmalık ve çay menüsü ile dikkat çeken Lobby Lounge ve iş çıkışlarının buluşma noktası Le Bar olmak üzere dört adet yiyecek ve içecek mekânı mevcut. Kapalı yüzme havuzu, tam donanımlı sağlık kulübü, jakuzi, dinlenme odası ve İstanbul’un en geniş 8 terapi odasına sahip CHI, The Spa ile Shangri-La Bosphorus, Istanbul üst düzey servis anlayışı ile hizmet vermektedir. 1000 kişiye kadar etkinliklere ev sahipliği yapabilecek iki balo salonu ve dokuz toplantı odası içeren otel, toplantı, kutlama, kokteyl gibi tüm organizasyonlar için ideal bir atmosfer sunuyor.

 Otel içindeki mekânlardan bahseder misiniz?

Odalar ve Süitler

İstanbul’un en güzel manzaralarından birine sahip olan Shangri-La Bosphorus, Istanbul, büyüklükleri 42 m² ile 60 m² arasında değişen 169 deluxe oda ve 80m²’den başlayan 17 süit olmak üzere toplam 186 odaya sahip. Asya mimarisini yalın ve sofistike çizgilerinin modernize edildiği dekorasyon detayları ile dikkat çeken odaların her biri şık ambiyansı ile konfor ve huzuru bir arada sunuyor. Yüksek teknolojili ürünlerle donatılmış, şehirdeki en geniş ve ferah odalara sahip otelin odaları; Shangri-La hoş geldiniz çayı ikramı, günlük olarak yenilenen meyve ikramları, eşsiz kahve deneyimi yaşatan özel kahve makinesi ve dünyaca ünlü Bvlgari marka banyo ürünlerinin yer aldığı, yerden ısıtmalı keyifli banyolarının yanı sıra muthteşem Boğaz manzarası ile öne çıkıyor.

Yiyecek ve İçecek

Shangri-La Bosphorus, Istanbul’un Boğaz’ın muhteşem manzarasına sahip ana restoranı IST TOO, başta Türk, Akdeniz ve Güneydoğu Asya mutfağı olmak üzere dünya mutfağının seçkin tatlarının yer aldığı menüsü ile tüm gün boyunca hizmet veriyor.Lobi katında yer alan, lezzetli pastane ürünleri, akşamüstü çay saatleri ve 100’den fazla çeşit içeren çay menüsü ile dikkat çeken Lobby Lounge, ihtişamlı dekorasyonu ve şıklığı ideal bir mekân. Dünya lezzetlerinin yanı sıra, klasik kokteylleri ve özel tarifleri ile keyifli akşamların buluşma noktası Le Bar, birbirinden lezzetli tapas ve meze çeşitleri ile misafirlerini ağırlıyor.

Spa ve Sağlık Kulübü

Avrupa’da ilk kez İstanbul’da açılan Shangri-La Hotels and Resorts’un kendi markası CHI, The Spa ile konuklar, yepyeni bir bakım ritüeliyle tanışıyor. CHI, The Spa, yalnızca Uzakdoğu masajlarının iyileştirici etkisi ile sunduğu bakım ve uygulamalarla değil ambiyansıyla da fark yaratıyor. Doğu, Batı, Kuzey, Güney, Orta Anadolu ve İstanbul gibi yerel dokularla geliştirilen özel bakımlar da sunan CHI, The Spa’da, bu bakımlarda doğal ve organik ürünler kullanılıyor. Isıtmalı kapalı yüzme havuzu, son teknoloji ile geliştirilen ürünlerle donatılmış sağlık kulübünün de yer aldığı, CHI, The Spa, uzman ekibi ile sadece otel misafirlerine değil kendini şımartmak, günün yorgunluğundan ve stresinden arınmak isteyen herkese yardımcı oluyor.

 Otelde davet ve organizasyon gerçekleştirmek için kaç farklı salon mevcut? Salonların kapasitesi nedir?

Shangri-La Bosphorus, Istanbul’un bin kişi kapasiteli görkemli balo salonu, yaklaşık altı metre yükseliğindeki tavanı ile de ferah ve çarpıcı bir ambiyans sunuyor. Sosyal etkinlik ve davetlerin yanı sıra her etkinliğin yapılabileceği balo salonu, direkt girişi ile lojistik açıdan da büyük bir kolaylık sunuyor. İhtişam ile zarafetin eşsiz uyumuyla tasarlanan balo salonu, unutulmaz anlara ev sahipliği yapıyor. Konumu ve sunduğu ayrıcalıklı hizmetlerle İstanbul’un güzelliklerini yaşamak isteyenlerin yanı sıra iş dünyasına da hitap eden Shangri-La Bosphorus, Istanbul, iş toplantıları ve tüm sosyal organizasyonlar için ideal bir buluşma noktası… Üstün teknoloji ile donatılmış, 40 – 850 metrekare arasında değişen 10 toplantı odası, cam tavanlı atrium yapıdaki fuaye alanı ile toplantı, kutlama, kokteyl gibi tüm organizasyonlar için hizmet veriyor.

 Düğün planlamasındaki katkılarınız nelerdir? Yeme içme ve mekân dışında düğünlere nasıl hizmetler sağlayabiliyorsunuz?

Konusunda uzmanlaşmış bir ziyafet satış yetkilisi, çiftimize organizasyonun planlanması sürecinde kendilerine “Wedding Planner” hizmeti vermektedir. Çiftimize konaklaması için balayı süiti ve ailelilere günlük konaklama odası tahsis edilmektedir. Gelin’in otele girdiği andan itibaren kendisiyle birebir ilgilenecek “Wedding Angel” tahsisi yapılmaktadır. Düğün paketimizde yer almakta olan standart masa dekorasyonumuz içerisinde supla, şamdan, masa örtüsü ve peçete seçenekleriyle kişiye özel menü kartı tasarımı sunuluyor.

 Davet ve organizasyonlarınızda menü oluştururken neye dikkat ediyorsunuz? Önceden belirlenmiş menüleriniz var mı, yoksa kişilere özel menüler yapabiliyor musunuz? Koşer menünüz var mı?

Organizasyon sahibinin isteğine özel ve her türlü davete uygun olarak hazırlanan menü alternatifleri sunuluyor. Shangri-La kültürünü yansıtan Uzakdoğu dokunuşlarıyla hazırlanan menü seçeneklerinin yanında, Türk ve dünya mutfağının eşsiz lezzetleri de yer alıyor. Fransız baş aşçımız Cyril Arrouard ve ekibi tarafından sunulan leziz menülerimizin yanı sıra Koşer kurallarına uygun ve onaylanmış menü alternatiflerimiz de sunulmaktadır.

 Düğün organizasyonlarında balo salonu dekorasyonunu siz mi üstleniyorsunuz yoksa anlaşmalı olduğunuz firmalar var mı?

Düğün ve diğer organizasyonlarda misafirlerimize sunduğumuz standart masa dekorasyonumuzun yanı sıra, misafirlerimizin seçtiği veya bizim önerdiğimiz etkinlik yönetimi firmalarından, dekorasyon, ses-ışık, fotoğraf ve teknik konularında da detaylı destek alabilmeleri için olanaklar sunuyoruz.

 Otelinizde düğün organizasyonunu gerçekleştiren çiftlere ne gibi fırsatlar sunuyorsunuz?

Shangri-La Bosphorus, Istanbul, gerçekleştireceğiniz düğün organizasyonlarınızı takiben balayınız için ayrıcalıklı fırsatlar sunuyor. Dünyanın 25 farklı ülkesinde 82 oteliyle hizmet veren Shangri-La Hotels & Resorts’ları keşfedebilirsiniz.

 Shangri-La Bosphorus, Istanbul’u  nasıl bir düğün hayal edenlere  önerirsiniz?

Shangri-La Bosphorus, Istanbul misafirlerine, zarif ve şık detaylarla bezenmiş görkemli balo salonunda hayatları boyunca unutamayacakları masal gibi bir düğün vaat ediyor. Balo salonumuza açılan Atrium alanının merdivenlerinden inen çiftlerimiz, bu romantik ortamın büyüsüyle sonsuza kadar sürecek beraberlikleri için “Evet” diyorlar!