İngiliz öğretmenin gaz odası tehdidi

Londra’da bir öğretmen, öğle yemeği kuyruğuna ortadan girmeye çalışan Yahudi öğrencisini gaz odasına göndermekle tehdit etti

Dünya 0 yorum
17 Nisan 2014 Perşembe

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre İngiltere’nin en prestijli kız okullarından North London Collegiate School’da görevli bir öğretmen Yahudi öğrencisini öğle yemeği sırasını bozduğu gerekçesiyle gaz odasına göndermekle tehdit etti. Tehdit edilen öğrencinin ailesi isimlerinin açıklanmasını istemezken, öğrencinin babası yaptığı açıklamada, “Kızım sırada öne geçmeye çalışırken öğretmeni, ‘Bunu yaparsan seni sıranın başına ya da sizin şu gaz odalarınızdan birine yollarım,’ demiş. Bu aşağılayıcı ifadeyi başta etraftaki öğrenciler olmak üzere pek çok kişi duydu,” dedi. Baba ayrıca, öğretmenin bu sözlerinin rahatsız edici, münasebetsiz ve çok talihsiz ifadeler olduğunu sözlerine ekledi.

Okulda çocuklarını  okutan bir başka aile ise İngiltere’de antisemitizme karşı savaş veren kuruluşlardan Community Security Trust’0a olayı bildirerek, öğretmenin öğrenci ve ailesinden  özel olarak özür dilediğini fakat okulun öğretmenin adını ve bu olay için öğretmene uygulanan disiplin cezasını açıklamayı reddettiğini açıkladı. 

1 Yorum