İsrail-Filistin barış görüşmeleri çerçevesinde çarşamba günü bir araya gelmesi beklenen taraflar pazartesi günü Batı Şeria’da meydana gelen silahlı saldırının ardından görüşmeyi erteledi
AFP haber ajansı İsrail-Filistin barış müzakereleri çerçevesinde çarşamba gecesi bir ara gelmesi beklenen tarafların görüşmeleri ertelediklerini açıkladı. Geçtiğimiz aydan beri durma aşamasına gelen görüşmeleri kurtarmak için Pesah Bayramı sonrası bir araya gelecek müzakere heyeti, pazartesi günü Hebron’da İsrailli bir polis memurunun öldüğü silahlı saldırı nedeniyle görüşmeyi ileri bir tarihe erteledi.
İsminin açıklanmasını istemeyen İsrailli bir yetkili görüşmenin resmi bir açıklama yapılmaksızın ertelendiğini kaydetti. Filistinli yetkililer ise görüşmenin ABD Özel Temsilcisi Martin Indyk’in bölgeye gelerek görüşmelere katılabilmesi için perşembe gününe ertelendiğini ifade ettiler.
Pazartesi günü yaşanan saldırıya ilk tepki Filistin Din İşlerinden Sorumlu Bakan Mahmoud Al Habash’tan geldi. Al Habash yaşanan terör saldırısından dolayı ‘acı’ çektiğini belirterek, “Ne olursa olsun insanların öldürülmesini kınıyoruz. Birini öldürmek ya da zülüm etmek tamamen kanuna aykırı şeyler,” dedi.
İsrail hükümeti olayın ardından Filistinlileri cinayetle beslenen ‘kışkırtma kampanyalarına’ devam etmekle suçlamıştı.