Kansas’taki saldırı dünya Yahudilerinden tepki aldı

ABD Kansas City’de Yahudiler yönelik olarak yapılan saldırının faili bilinen bir neo-Nazi çıktı.

Dünya
14 Nisan 2014 Pazartesi

Saldırının ardından Dünya Yahudi cemaatleri antisemitizme karşı birlik ve  daha fazla karşı tedbir mesajı verdi.

Avrupa Yahudi Kongresi, saldırının neo-Nazizmin küresel manada ne kadar etkili olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtirken, ADL (İftira ve İnkar ile Mücadele Birliği) ikisi çocuk üç kişinin öldüğü saldırıyı kabul edilemez bir canavarlık olarak niteledi.

ADL St. Louis Bölge Direktörü Karen Aroesty basına yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Her ne kadar polis olayın bir nefret suçu olduğu konusunda daha resmi bir açıklama yapmamış olsa da Pesah Bayramı arifesinde Yahudi Cemaati binalarının önünde olan bu müessir saldırı bizi şoka uğratmıştır. ADL, olayın nefret suçu olarak resmen kaydedilmesinin ardından siyasal anlamda gereken her türlü tedbiri alacak, mağdurlar adına tüm hukuki işlemleri yapacaktır.” 

Avrupa Yahudi Kongresi  Başkanı Moshe Kantor da olay dolayısı ile bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Maalesef, tüm dünyada Neo-nazizm’de büyük bir artış gözlemekteyiz. Herkes şimdiye kadar bu akımın bir Avrupa problemi olduğunu düşünüyordu, ancak şimdi ortaya çıkmaktadır ki bu şeytani görüşün etkileri tüm dünyada etkisini gösteriyor.

Eğer neo-Nazizm global bir problem haline geldiyse  buna karşı alınacak tedbirler tüm dünya ülkelerini ilgilendirmelidir.

Özgürlük ve ifade özgürlüğü adına bu şeytani akımın takipçilerinin nefret tohumlarını yaymasına izin veremeyiz.

Buradan ABD’deki din kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu ifade ediyorum.

Nefret suçu günümüzde internet sayesinde sınır tanımıyor.

Bu suçun engellenmesi ve  en ağır şekilde cezalandırılması konusunda alınması gereken hukuksal tedbirler için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”