Filistin’in Silikon Vadisi

Filistinli girişimciler, geleceğin Arap Dünyası’na bilgisayar hizmeti verecek, Batı Şeria’da kurulacak bir silikon vadisinin hayali ile California’daki Silikon Valley’i ziyaret edecek.

Dünya
11 Nisan 2014 Cuma

İsrail’in komşusu olarak FÖY yönetimi altındaki topraklarda kurulacak bir elektronik endüstrisi, ortak lisan Arapça  sayesinde 400 milyon nüfuslu Arap dünyasının 80 milyon bilgisayar kullanıcısına mal ve hizmet satabilir.

Filistin, bugün hayal olarak nitelenen bu rüyaya bugünden hazırlık yapıyor.

İş geliştirme şirketi Fast Forward, Filistinli mühendis ve girişimcileri özendirmek için geçenlerde  bir proje yarışması düzenledi. 

30 Filistin firmanın katıldığı proje yarışmasında dört şirket öne çıkarak 20 biner dolar ödül ve ABD Silikon Valley’i ziyaret etme fırsatı kazandı. 

Dört Filistinli firmanın yöneticileri California’da geçirecekleri süre zarfında dünya bilgisayar devlerinin patronları ile tanışmak dışında girişimcilik, yeni proje yönetimi ve  teknoloji pazarlama konusunda da eğitim alacaklar. 

Filistinli Mühendis ve girişimcilerin fikir ve icatlarını dünya sermayesi ile buluşturma girişimi olarak da nitelenebilecek projenin en büyük sponsorlarından biri de Amerikan Hükümeti