UÖML öğrencileri INEPO’da Türkiye’yi temsil edecek

UÖML öğrencileri Eslin Benhabip ve Valeri Bahar ‘Görünmeyen Tehlike Elektromanyetik Radyasyona Alternatif Çözüm’ projesiyle ABD’nin en büyük proje olimpiyatında Türkiye’yi temsil edecek

Toplum
9 Nisan 2014 Çarşamba

5-6 Nisan tarihlerinde yapılan ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı’nın (UNESCO) desteklediği INEPO’da UÖML öğrencileri Eslin Benhabip ve Valeri Bahar, “Görünmeyen Tehlike Elektromanyetik Radyasyona Alternatif Çözüm” adlı projeleriyle tüm yarışmanın en iyi projesi seçilerek 2015 Mayıs ayında Pittsburg –ABD’de yapılacak olan dünyanın en büyük proje olimpiyatında Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandılar.

Ayrıca Sandy Kasavi ve Eran Karako “Benzin Buharının Geri Dönüşümü Yoluyla Çevremizi Koruyarak Ekonomiye Katkı Sağlanması” projesiyle yarışmanın birincisi seçilerek altın madalya aldılar. UÖML öğrencileri 9-12 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan Uluslararası INEPO Çevre Proje Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil edecekler.

UÖML proje danışmanı Talha Kılıç Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında Türkiye, Hollanda ve ABD’de yapılacak olan proje yarışmalarından da büyük başarılar beklediğini belirtti.