Suriye’de yine kimyasal silah mı kullanıldı?

Suriye iç savaşında muhalefet güçleri Esad birliklerinin yine kimyasal silah kullandığını iddia ettiler. İsrail ordusundan yüksek rütbeli subaylar da basına verdikleri bilgide Esad’ın yine kimyasal silah kullandığını doğruladı.

Dünya
8 Nisan 2014 Salı

Yedioth Aharonot gazetesine isim vermeden konuşan yüksek rütbeli bir subay 27 Mart tarihinde Suriye birliklerinin Şam’ın doğusundaki Jobar mahallesinde kimyasal silah kullanıldığını belirtti. 

İsrailli subay kullanılan kimyasal silahın uluslararası  literatürde ‘Neutralising chemical weapon’ olarak isimlendirilen bir madde olduğunu söyledi. 

Yedioth Aharonot gazetesinin haberine göre, İsrail istihbaratına ulaşan bilgi, Suriye isyancılarının uluslararası basına gönderdiği cep telefonu ile çekilmiş haber videosu ile tam bir tutarlılık içinde. 

Videoda bilincini yitrmiş bir adam yerde yatıyor ve yanındaki sağlık görevlileri adamın maruz kaldığı kimyasal maddenin vücudunda yaptığı etkiye teşhis koymaya çalışıyorlar. 

Ancak güvenlik gerekçeleri ile ne Suriyeli isyancıların iddiasından ne de İsrailli subayların resmi olmayan açıklamasından şimdilik kesin bir sonuç çıkarılamıyor.