Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı

Şampiyonlar Ligi’nde en heyecanlı geçmesi beklenen haftalar gittikçe yaklaşıyor. Avrupa’nın en büyük takımlarının birbirlerine meydan okuduğu Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Bizi bekleyen mücadelelere ve çeyrek finale kalan son sekiz takıma göz atalım

Roza SABA Spor
2 Nisan 2014 Çarşamba

BAYERN MÜNİH - MANCHESTER UNITED

Geçtiğimiz sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu, son zamanların gözde takımı Bayern Münih, Alex Ferguson’ın emekliliğinin ardından eski günlerinden oldukça uzak görünen, eleştiri oklarının son zamanlardaki en büyük hedefi Manchester United ile karşılaşıyor. Bayern, çeyrek finale yine bir İngiliz takımı Arsenal’i rahatlıkla geçerek ulaşırken United, Yunan takımı Olympiacos karşısında ilk maçta aldığı mağlubiyet ile zorlanma sinyalleri vermişti; yine de evinde oynadığı rövanş maçında Robin Van Persie’nin ortaya koyduğu iyi performans sayesinde çeyrek finale ulaşmayı başarmıştı. Bu sezon takımın başına geçen teknik adam David Moyes, Premier Lig’de üst üste aldığı başarısız sonuçlar ile önümüzdeki sene için Şampiyonlar Ligi trenini kaçıracak gibi duruyor, bu sebepten dolayı bu sene Şampiyonlar Ligi’nde iyi sonuçlar almak muhtemeldir ki kendisi ve takım için ayrı bir öneme sahip. Robin Van Persie’nin geçtiğimiz haftalar içerisinde gelen sakatlık haberi Kırmızı Şeytanlar’a büyük bir darbe vurmuştu, ancak takımın yıldız oyuncusu Wayne Rooney ve devre arasında Chelsea’den gelen yıldız transferi Juan Mata Bayern Münih’e büyük bir tehlike oluşturacaktır. Bundesliga’nın zirvesindeki Bayern Münih ise önemli Alman Milli Takımı’nı bünyesinde barındırdığı güçlü kadrosu ve iddialı oyunuyla uzun süredir yenilmezliğe sahip; bu da onları turun açık ara favorisi haline getiriyor.

REAL MADRİD - BORUSSİA DORTMUND

Borussia Dortmund, İspanyol devini geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi yarı finalinde eleyerek finalist olmaya hak kazanmış; ancak hatırlayacağınız üzere kupayı finalde rakibi Bayern Münih’e kaptırmıştı. Madrid ile Dortmund arasında geçen karşılaşmalara Dortmund’un Polonyalı oyuncusu Robert Lewandowski attığı dört golle damgasını vurmuştu; Alman ekibi, evinde José Mourinho’nun Madrid’ini 4-1lik skorla yenerken, İspanya’da son dakikalarında temponun oldukça arttığı karşılaşmada ise 2-0’lık bir yenilgi almasına rağmen turu geçmeyi başarmıştı. La Liga’nın en büyük şampiyonluk adaylarından Real Madrid’in bu sezon rakibine göre daha istikrarlı bir grafik çizdiğini söyleyebiliriz; muhteşem kadrosuyla kendi liginde önemli şampiyonluk adaylarından olması şüphesiz ki Real Madrid’e önemli bir motivasyon sağlayacaktır. Diğer taraftan Borussia Dortmund ise bu sezon Bundesliga’da yaşadığı hayal kırıklığını taraftarlarına unutturmak için Şampiyonlar Ligi’nde bütün gücünü ortaya koyacaktır.

CHELSEA - PARİS SAİNT-GERMAİN

Geniş bütçeleriyle ve yıldız oyuncularıyla dikkat çeken bu iki takımın karşılaşması bir başka ilgi çekici çeyrek final eşleşmesi olarak yerini alıyor. Chelsea, çeyrek finale hatırlayacağınız üzere Galatasaray’ı rahatlıkla geçerek gelmişti. Son zamanlardaki dominant oyunuyla rakiplerine geçit vermeyen Chelsea, bu sezon Premier Lig’de şampiyonluğa en yakın isimlerden biri. Kadrosunda Zlatan İbrahimovic, Edinson Cavani gibi yıldız isimleri barındıran PSG ise Ligue 1 zirvesinde bulunuyor. Chelsea’nin Oscar, Schürrle, Willian ve Hazard gibi isimlerden oluşan genç ve yetenekli hücum hattı ile PSG’nin güçlü hücum hattı şüphesiz ki bu eşleşmeyi en hareketli geçmesi beklenen eşleşmeye dönüştürüyor. Bu eşleşmenin bir ilginç detayı da futbol dünyasının iki renkli isminin karşı karşıya gelecek olması; yaptığı her hareket, söylediği her söz olay olan gol makinesi Zlatan İbrahimoviç ile polemik kralı teknik adam José Mourinho arasındaki ego savaşından kimin takımının galip geleceği merak konusu.

BARCELONA - ATLÉTICO MADRİD

La Liga’da bu sene rekabet, geçtiğimiz senelere kıyasla daha fazla; çoğunlukla Real Madrid ve Barcelona arasında geçen ezeli şampiyonluk mücadelesine bu sene Atlético Madrid de tüm hatlarıyla dâhil oldu. Barcelona, Manchester City’i, Atlético Madrid ise Milan’ı eleyerek çeyrek finale çıktı, böylece ikilinin yolları La Liga’nın yanı sıra Şampiyonlar Ligi’nde de kesişmiş oldu. Bu eşleşme sadece Şampiyonlar Ligi için değil, takımların ligdeki kalan performansları için de büyük bir öneme sahip; kazanan takım yoluna iki müsabakada da devam edecek iken, kaybeden takımın bu durumu şampiyonluk hesaplarına nasıl yansıtacağı işin farklı bir boyutunu ortaya koyuyor. Atletico Madrid şu an La Liga’nın zirve koltuğunda oturuyor da olsa Katalan ekibi rakibinin sadece bir puan gerisinde ve takımda El Clásico galibiyetinin ardından moraller de oldukça yüksek gözüküyor. Hatırlayacağınız üzere Barcelona geçtiğimiz hafta Real Madrid’i rakibinin evinde 4-3 gibi bir skorla mağlup etmişti; bu galibiyet ile birlikte Lionel Messi Bernabéu’da hat-trick yapan ilk oyuncu olmuş; attığı 21 gol ile El Clásico tarihinde en çok gol atan oyuncu unvanını almıştı.

Son sekize kalan takımların hepsi birbirinden güçlü; hiçbirinin Şampiyonlar Ligi’ne erken veda etmeye niyeti yok, her takım sonuna kadar gitmek, görkemli Şampiyonlar ligi kupasını evine götürmek istiyor. Şampiyonlar Ligi’nde bu kıyasıya mücadelenin en büyük kazananı ise seyirciler olacak hiç şüphesiz ki. Kısacası futbol kalitesi yüksek, bol heyecanlı karşılaşmalar bizleri bekliyor, ekran başına geçmenin tam sırası…