Google’dan Türkiye açıklaması

Dünyanın en büyük arama motoru Google resmi bir açıklama yaparak Türkiye’deki servis sağlayıcıların Google’ın DNS numaralarını maskeleyerek internet kullanıcılarını istedikleri sonuçlara yönlendirdiğini belirtti.

Sami AKER Dünya
1 Nisan 2014 Salı

Açıklamada ‘söz konusu maskelemenin Google mühendisleri tarafından kesin olarak teyit edildiği’ gibi kesin ifadeler kullanıldı. 

Türk servis sağlayıcıların yaptığı iddia edilen, DNS maskelemesi ya da DNS Spoofing olarak bilinen teknik internet korsanlarının banka müşterilerini dolandırmak için sıkça kullandığı bir yöntem. 

İnternet korsanları bu yöntemi kullanarak internette bankasına girmeye çalışan bir müşteriyi sahte bir banka sitesine yönlendiriyorlar. Müşteri, bankasının sitesi zannettiği siteye kullanıcı adı ve şifreyi girince de tüm bu hassas bilgiler korsanların eline geçiyor. 

Halı hazırda Türk servis sağlayıcılar Google DNS’e gitmek isteyen müşterilerini kendi sunucularına göndererek arama sonuçlarına sadece kendi istedikleri internet sitelerinin gelmesini sağlıyor.

DNS hizmeti internette tarayıcınızın adres satırına; örneğin www.xxx.com.tr yazdığınızda sizin hangi IP adresine (Hangi siteye) gideceğinizi saptıyor.

Uluslararası internet camiasında bu protokolde çıkar amaçlı herhangi şahsi veya kurumsal bir değişiklik veya yanlış yönlendirme yapmak korsanlık olarak kabul ediliyor.