Herşey sizin elinizde...

Bu hafta geçenlerde elime geçen ve çok etkilendiğim bir yazıyı paylaşmak istiyorum. Umarım hoşunuza gider ve hayatımıza uygulayabileceğimiz bir ders alırız.

Raquel AŞKANER HABİB Çocuk-Aile
26 Mart 2014 Çarşamba

Zamanın birinde iki kız kardeş varmış. Çok ama çok akıllı kişilermiş.

Okullarındaki tüm bilgi onlara yetmez olmuş. Bunun üzerine anneleri onları dağda yaşayan bir bilge adama götürmeye karar vermiş. Kızlar bilge adamla bir süre çok mutlu olmuşlar, fakat giderek bu çok fazla bilgiden rahatsız olmaya  başlamışlar.

“Bilgenin bilemeyeceği bir soru bulmamız lazım” diye düşünürken kızlardan biri “Buldum!” diye bağırmış.

“İki elimin arasına bir kelebek koyacağım, ‘Bilge adama avucumun içindeki kelebek canlı mı, ölü mü’ diye soracağım.” 

“Ölü derse kelebeği salıvereceğim; canlı derse avucumu hafifçe bastırıp kelebeği öldüreceğim. Her ne derse tersini yapacağım, bilge de cevabı hiç bilemeyecek!”

Ve kız elinde tuttuğu kelebeği Bilge’ye uzatmış ve sormuş: “Avucumun içinde bir kelebek var. Canlı mı, ölü mü?

Bilge adam uzun uzun kızın gözlerine bakmış ve cevaplamış: “Senin elinde, kızım. Senin elinde... Canlı kalması da, ölü olması da senin elinde...”

Şimdi siz de açın avucunuzu; bakın yaşamınıza, mutluluğunuzun neresinde olduğunuza... Her şey sizin ellerinizde, tam avucunuzun içinde...

Fakat unutmayalım. Hiçbir şeyi biz kendi başımıza yapmıyoruz. Sadece ve sadece Tanrı’nın bize vermiş olduğu enerjisini kullanıyoruz. Tek seçeneğimiz bu enerjiyi O’na layık bir şekilde mi yoksa tersine mi kullanıyoruz. Bizim avucumuzun içinde olan işte yanlızca bu!

İşte bunu bilirsek ve bunu çocuklarımıza öğretebiliersek, kendimize ve onlara en büyük hediyeyi vermiş oluruz.

Köstebekgiller

23 Mart-19 Nisan arası istanbul ve birçok şehirde daha sahne alacak olan TRT’nin bu tatlı karakterleri için biletlerinizi BİLETİX’ten ayarlayabilirsiniz.

33. İstanbul Film Festivali’nde Çocuk Filmleri Zamanı

Nişantaşı Citylife’ta ve Kadıköy Rexx sinemalarında 5-20 Nisan arasında bin bir çeşit film alternatifi ile beyaz perdeye bir yolculuk yapabilirsiniz.

Dikiş Makineleri Sergisi

1800’lü yıllardan kalma dikiş makineleri sergisini Schneidertempel Sanat Merkezinde 13 Mart – 4 Mayıs tarihleri arası gezebilirsiniz.

Leliko

5 Nisan’da BKM’de Leli ve Liko adında ikiz çocukların hikâyesini anlatan Leliko, çocuklar için sahnelenecek.

 

Balerin Prensesler

23 Mart - 6 Nisan arasında Altınok Tiyatrosu’nun iki perdelik müzikali ‘Balerin Prensesler’, TİM Fettah Aytaç Salonu’nda çocuklarla buluşmaya hazırlanıyor.