E-postalarınız güvencede mi?

Bilgisayar veya cep telefonlarına uygulama indirilirken kullanıcılar tarafından bir sözleşme onaylanır. Pek çok kullanıcı bu sözleşmeyi okumadan kabul eder ve uygulamayı indirir. Artık bu konuda dikkatli olma zamanı geldi.

İzzet BONOFİYEL Diğer
26 Mart 2014 Çarşamba

Haftanın Sayıları

4.900.000.000 $ Hindistan’da nisan ayında yapılacak seçimlerde politikacıların reklam için harcamaları beklenen para.

2.100.000 $ Abudabi’de bir hayır kurumunda yapılan açık arttırmada 777-7777 no’lu mobil hatta ödenen bedel.

3 dk. 2,13 sn Polonya’daki Dünya Kapalı Olimpiyatları’nda 4x400 m. erkekler bayrak koşu yarışındaki yeni dünya rekoru. Bu süre 15 yıl önce kırılan rekordan 0,7 sn daha iyi. 

Eski İspanyol Başbakanı 81 yaşında vefat etti

İspanya’nın ilk demokratik seçimle başa gelen başbakanı Adolfo Suarez 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. Hastaneye zatürree ve solunum yollarında enfeksiyon teşhisiyle yatan eski başbakan geçtiğimiz pazar günü hayatını kaybetti. İspanya’da faşist diktatör Francisco Franco’nun ölümünden sonraki karmaşık dönemde ülkeyi yöneten Suarez İspanya’nın diktatörlükten demokrasiye geçmesini sağlayan isim olarak biliniyor. On yıldır Alzheimer ile mücadele eden Suarez’in ölüm haberi ardından konuşan Kral Juan Carlos, eski başbakanı müstesna bir meslektaş ve gerçek bir dost olarak niteledi. 

Stres kısırlığa yol açıyor

Bilim adamlarının stresle ilgili yaptığı araştırmalara göre fazla stres kadınlarda kısırlığa yol açabiliyor. Doktorlar, 12 ay boyunca hamile kalmayı deneyip de bebek sahibi olamayı kısırlık olarak nitelendiriyorlar. Yüksek stres oranlarına sahip kadınlarda bu ihtimal ikiye katlanıyor. Araştırmanın başında bulunan Ohio Devlet Üniversitesi’nden Dr. Courtnet Denning-Johnson Lynch yaptıkları araştırmada klinik olarak elde edilen bulgularla ilk kez stresin doğurganlık üzerindeki negatif etkisinin kanıtlandığını belirtti. İyi haber ise şu: Çoğu zaman kadınlar streslerini nasıl azaltacaklarını en iyi kendileri bilirler, stresle baş etmenin birden fazla çözümü var.

 Japonya’da vergi korkusu

Japonya kamu açığı konusunda dünyada lider. Bu kamu açığını kapatmanın en iyi çözümü olarak vergileri arttırma politikasını uyguluyorlar. Halkın bir kısmı bu sorunla mücadele etmek için bu çözüme destek verse de büyük bir kesim yükselen vergilerden rahatsız. 1 Nisan’dan itibaren yüzde 5 olan katma değer vergisi yüzde 8’e çıkacak. Halk bu artışa ‘Taxilla-Vergi canavarı’ gözü ile bakıyor. Başbakan Shinzo Abe ise buna çözüm olarak şirketleri maaş zamlarına yönlendiriyor. Toyota Panasonic gibi dev firmalar bu çağrıya kulak verirken, daha küçük bütçeli firmalar için zor olabiliyor.

 ÇIKAN

Kenya Başkanı Uhuru kendi ve bakanlarının maaşlarından %20 kesinti yapacağını açıkladı.

İNEN

Toronto Valisi Rob Ford twitter takipçilerine günışığından faydalanmak için ‘saatlerinizi bir saat ileri alın’ demek yerine ‘geri alın’ dedi.

 

Haftanın Sözü

“Sonuncu siyahi başkan olmak nasıl bir duygu? Cidden?”

‘Between Two Ferns’ isimli komedi söyleşi programında Zach Galifianakis’in ABD Başkanı Barack Obama’ya sorduğu soru.

 Haftanın Karikatürü