Gazze’den İsrail’e uzanan en uzun tünel bulundu

İsrail ordusu Gazze’den İsrail’e uzanan yeni bir tünel bulduğunu açıkladı. Bulunan tünelin şimdiye kadar ortaya çıkarılan tüneller arasında en büyüğü olduğu açıklandı

Dünya
26 Mart 2014 Çarşamba

İsrail ordusu, cuma günü Gazze’den güney İsrail’e uzanan bir tünelin bulunduğunu açıkladı. İsrail ordusu adına konuşan bir yetkili, “İsrail ordusu tereddütsüz olarak tüm kapasitesi ile tünelleri keşfetmeye devam edecek,” dedi.

“Ordu tünelleri İsrail’in egemenliğine bir saldırı ve 2012’de gerçekleştirilen Savunma Sütunu Operasyonu’ndan sonra yapılan barış anlaşmasının açık ihlali olarak görüyor,” diye konuşmasına devam eden yetkili, Hamas’ın sorumluluklarını yerine getirmediğini de sözlerine ekledi.

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre şu ana kadar bulunan en büyük tünel olma özelliğini taşıyan tünelin güvenlik sebebiyle yeri açıklanmazken, derinliğinin bazı bölgelerde 20 metreye ulaştığı belirtildi.

Güvenlik güçleri yetkilisi, “Tünel arama için kapasitemizi arttırarak geçtiğimiz ay üç yeni tünel daha keşfettik. Tüneller Hamas için itibar demek, aynı zamanda operasyonlarının başarısı anlamına da geliyor.  Kısa zamanda üç tünel kaybetmek onlar için ciddi bir başarısızlık,” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Hamas ise bu haberi yalanlayarak bu tünelin çok uzun zaman önce keşfedildiği duyurdu.