Azerbaycan Yahudi Cemaati’nden nezaket ziyareti

Toplum
26 Mart 2014 Çarşamba

Murad Salmanov Azerbaycan Dag Yahudileri Cemaat Baskanin Basin Danismani . Baku Devlet ve Azerbaycan Ictimai Siyasi Unversitesinin hocasi.
Rav Shmuel Simantov Vaad" L Hatzolas Nidchei Yisroel teskilatinin Azerbaycan sorumlusu ve Azerbaycan 46 numarali Yahudi okulunun Bas musaviri. Tel Aviv Dag Yahudileri Cemaatinin rabbisi.

18 Mart günü Azerbaycan Yahudi Cemaati ilgilileri; Murad Salmanov, Azerbaycan Dağ Yahudileri Cemaat Başkanı’nın Basın Danışmanı, Bakü Devlet ve Azerbaycan İçtimai Siyasi Üniversitesi’nin Hocası Rav Shmuel Simantov, Vaad” L Hatzolas Nidchei Yisroel teşkilatının Azerbaycan Sorumlusu ve Azerbaycan 46 numaralı Yahudi okulunun Baş Müşaviri Tel Aviv Dağ Yahudileri cemaatinin hahamı, Hahambaşılığı ziyaret ettiler. Hahambaşı Rav İsak Haleva, Uygulamacı Başkan Yardımcısı Moris Levi ve Cemaat Koordinatörü Deniz Baler Saporta’nın da katıldığı görüşmelerde karşılıklı olarak bilgi alışverişinde bulunuldu ve birlikte öğle yemeği yendi. Bir süre daha İstanbul’da kalan Azerbaycanlı konuklar cemaatin bazı kurumlarını da ziyaret ettiler.