Türk Yahudi kurumlarında Pesah hazırlıkları

Kurumlarımız Pesah Bayramı’na hazırlanıyor

Toplum
26 Mart 2014 Çarşamba

Bu sene 5774 İbrani yılına göre 14 Nisan Pazartesi akşamı başlayarak 22 Nisan Salı günü sona erecek olan Pesah Bayramı vesilesiyle dost ve akrabalarının bayramlarını kutlamak isteyen dindaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla, cemaat kurumlarımızın özenle hazırladıkları hediyelikleri tanıtıyoruz. Tüm kurum yetkilileri gerek postada meydana gelebilecek gecikmeleri önleyebilmek, gerekse elden dağıtılacak tebrikleri zamanında ulaştırabilmek için bağışseverlerin listelerini mümkün olduğunca erken göndermelerini rica ediyorlar. Mutlu Bayramlar...

 

İhtiyarlara Yardım Derneği

Yardımseverlerin katkılarıyla kurumlarında yaşamlarını sürdüren pansiyonerlerine rahat, huzurlu ve mutlu bir yaşam sunan İYD Pesah Bayramı için çeşitli sertifikalar hazırladı. Bağış severliğin bir göstergesi olan bayram yemeği sertifikası, platin, altın, gümüş, bronz, kristal yaşam destek sertifikaları, bayram destek sertifikası, bereket sertifikasının yanı sıra Pesah Yemekleri Kitabı, çeşitli çiçek aranjmanları ve geleneksel, çiçekli ve müzikli kartları da tercih edebilirsiniz.

Tel (0212) 238 94 94 Faks: (0212) 253 02 01

e-posta: [email protected]

 

Or-Ahayim Hastanesi Vakfı

Balat Or-Ahayim Hastanesi’nde gönüllü çalışan Pembe Melekler, dostlarınız için kâsede bir pesah geleneği olan haroset, portakal tatlısı, çikolatalı matsa, kestane şekeri, portakallı ve kayısılı çikolata, ayva tatlısı, krokan ile doldurulmuş çeşitli gümüş kaplama ve cam servis kase ve tabakları, içinde şarap, çikolatalı ve sade hamursuz, bir kâse beyaz tatlı, portakal tatlısı, ayva, çikolatalı badem ve krokan bulunan tepsi ve tebrik kartı seçenekler arasında bulunuyor.

Tel: (0212) 267 33 22 - Faks: (0212) 267 33 77 / www.orahayim.com

Matan Baseter - Barınyurt

1930 yılından bugüne ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatarak onların ekonomik ve sağlık sorunlarını olanaklar dahilinde çözümleyerek destek olmayı amaçlayan Matan Baster- Barınyurt, ihtiyaçlıya gönderilebilecek dört farklı yardım paketi hazırlandı. Giysi Paketi, Aylık Gıda Paketi, Bayrama Özel Gıda Paketi ve Bayram Ekstra Gıda Paketi. Yapacağınız bağış yakınlarınıza gönderilecek olan sembolik bir hediye ile bilgilendirilecek.

Tel: (0212) 244 13 53 -  249 79 37- 249 56 64  Faks: (0212) 293 60 22

[email protected]

www.nevesalom.org

 

 

Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği

Bağış severlerin desteği ile himayesi altında bulunan çocukların geleceklerine katkıda bulunan Yetimleri Koruma ve Barındırma Derneği (Orfelina) tebrik kartları ve çeşitli hediyelikler hazırladı. Terapi ve Sosyal Aktivite Bağışı, Giysi Bağışı, bir haftalık, iki haftalık, üç haftalık ve dört haftalık Beslenme Paketleri bağışı seçeneklerinden, bayram kartlarından ve bağış hediyeliklerinden dostlarınıza yollayarak bayramlarını kutlayabilirsiniz. Bunların yanı sıra şaraplık, servis tabağı, peynir servis takımı, kuş kafesli mumluk, üçlü ve ikili tepsi seti, çeşitli boyutlarda fırın kapları, kahve yanı bardak seti, tuzluk biberlik seti de seçenekler arasında.

Tel: (0212) 231 12 46 / 296 46 16 / 296 45 97 Faks: (0212) 296 46 17

www.orfelina.org 

 

 

Mişne Tora Öğrencilere Yardım Derneği

Birçok öğrencinin hazırlık sınıfından üniversite mezuniyetine kadar eğitimlerini sağlayan, tüm ders ve giyim malzemelerini temin eden, onların sosyal yaşantılarına destek veren ve mezuniyet sonrası iş temin eden ÖYD’nin hazırladığı hediyeliklerden seçerek hem sevdiklerinizin bayramını kutlamış, hem de öğrencilere destek vermiş olacaksınız. Bu yıl tebrik kartlarının yanı sıra sade ve çikolatalı badem ezmesi ve özel Antakya tatlısı ile doldurulmuş çeşitli biçim ve boyutta porselen, cam ve gümüş kaplama tabaklar, çerezlikler seçenekler arasında. Ayrıca her sene olduğu gibi öğrencilerin başarılarını simgeleyen Takdir, Teşekkür, Özel Ders, Giysi Katkı, Servis Katkı, Dershane Katkı belgeleri ile öğrencilere kitap ve burs katkısı olarak dönecek çeşitli plaketler de hazırlandı.

 [email protected]

www.ogrencilereyardimdernegi.com.tr

Tel: (0212) 230 90 27 / 230 90 55 / 232 29 37 / Faks: (0212) 241 72 74

 

 

Gözlem Gazetecilik Basın ve Yayın AŞ

Tüm kurum ve derneklerimizin yanı sıra Gözlem Kitap da dostlarınız ve sevdiklerinizin bayramlarını kutlamaya yardımcı oluyor. Sevdikleriniz için Gözlem Kitap’ın geniş yelpazesinden tercih edeceğiniz yerli ve yabancı kitaplar, CD’ler vs. özel fiyatlarla seçenekler arasında. Ayrıca 3/6 ay veya 1 yıllık Şalom Gazetesi aboneliği hediye edebilirsiniz.