İsrail uçuşlarında yeni güvenlik sistemi ahret sorularının yerini aldı

Eğer EL-AL veya herhangi bir havayolu ile İsrail’e veya İsrail’den bir yere uçuyorsanız güvenlik dolayısı ile girdiğiniz sıralarda dakikalar geçirmek ve sıra size geldiğinde ahret soruları ile karşılaşmak yolculuğun doğal bir şeklidir.

Dünya
26 Mart 2014 Çarşamba

İsrail’in en yoğun havaalanı Ben Gurion’da uygulamaya konulan yüksek teknolojik vasıflara sahip yeni bir tarayıcı tüm İsrail’e giden ve gelen  yolcuların hayatlarını daha da kolaylaştırdı.

Şimdiye kadar Ben Gurion’dan dünyanın herhangi bir yerine uçmaya kalkan İsrailli Araplar güvenlik dolayısı ile farklı bir muamele görüyor, kendilerine potansiyel terörist muamelesi yapılıyordu.

Valizleri kapsamlı bir şekilde tarayan yeni sistem sayesinde tüm yolcular kökenleri ne olursa olsun sadece standart sorulara muhatap olduktan sonra direkt check-in sırasına gönderiliyor.

İsrailliler stratejik sebepler dolayısı ile yeni tarayıcının nasıl çalıştığı ve yolcu beraberindeki valizleri nasıl bir yöntem ile taradığı konusunda hiçbir bilgi vermiyor.

Halihazırda sadece Ben Gurion Havaalanı’nda devreye giren sistemin çok yakında diğer havaalanlarında da kullanılması bekleniyor.

El-AL ve diğer havayollarının İsrail uçuşlarında yolcuların güvenliği, misyonu İsrail vatandaşlarının hayatını korumak olan devlet kuruluşu, İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet  tarafından sağlanıyor.

Şin Bet aynı zamanda Başbakan Binyamin Netanyahu dahil  olmak üzere tüm İsrailli siyasileri de koruyan bir organizasyon.