“Hep İsrail’i düşmanım sanırdım”

Suriye iç savaşında yaralandıktan sonra sınırda İsrail askerleri tarafından bulunarak hastaneye kaldırılan Suriyelilerin İsrail imajı ezber bozar nitelikte.

Dünya
25 Mart 2014 Salı

“Bize her zaman İsrail’in düşman olduğu ve asla bize yardım etmeyeceği öğretildi, ancak burada tedavi edilmem tüm fikirlerimi değiştirdi. İsrail’i hep düşmanım sanırdım.”

Sözler  İsrail’de tedavi altına alınan Suriyeli bir yaralıya ait...

İsmi ve resmi Suriye’deki  ailesinin güvenliği dolayısı ile gizli tutulan 25 yaşındaki gencin İsrail ve Suriye ile ilgili değişen fikirleri şöyle: “Ben Safed’deki çatışmada evimde otururken yaralandım, beni vuranlar Suriye askerleri idi. Sınırdaki İsrail askerleri beni yaralı olarak buldular ve tedavi edilmek üzere İsrail’deki hastaneye naklettiler.

Suriye Hükümeti kendi halkını katlederken İsrailliler benim hayatımı kurtardı.

Birkaç gün önce İsrail ordusunun Suriye Beşar Esad kuvvetlerine saldırarak bir askeri üssü yok ettiğini duydum, bu çok daha evvel yapılmalı ve terörist Beşar Esad rejimi çoktan devrilmeliydi.”

Suriyeli yaralı İran ve şeytan örgütü olarak nitelediği Hizbullah  hakkında da şöyle konuşuyor: “Ben Hizbullah’a ve onu destekleyen İran’a da karşıyım. Suriye’de kimse İran ve Rusya’nın bu iç savaşa karışmasını istemiyor.”

İyileşince yeniden memleketine giderek Esad kuvvetlerine karşı savaşacağını ifade eden yaralı sözlerini şöyle  noktalıyor:

“İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya bu hastanede sağlığımıza kavuşmamız için gördüğümüz müthiş tedavi için teşekkürlerimi belirtmek isterim”

İsrail Safed’de bulunan Ziv Tıp Merkezi hali hazırda 16 Suriyeli yaralıyı tedavi ediyor. Aralarında çocuklarında olduğu yaralılardan üçü ağır durumda.

Ağır yaralılardan 12 yaşındaki bir Suriyeli çocuğun yanında patlayan bir el bombası arkadaşının anında ölümüne neden olurken küçük çocuğun hem ellerini hem de kollarını kaybetmesine neden oldu.

Doctor Shukri Kassis başkanlığındaki Ziv Tıp Merkezi plastik cerrahi ekibinin şimdi önceliği küçük Suriyeliyi hayatta tutmak.